Vasario 16-ąją švenčiame išradingai (foto + video)

Atsiliepiant į šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą Vasario 16-ąją švęsti išradingai, Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos bendruomenei idėjų netrūko.

Istorijos mokytojos L. Kraulėdienės paraginti 5–6 klasių mokiniai su savo tėveliais gamino įspūdingus pilių, Žalgirio mūšio maketus, kuriuos, kaip puikią vaizdinę priemonę, padovanojo mokyklai. 5–8 klasių mokiniai turėjo galimybę istorines žinias pasitikrinti olimpiadoje „Ar gerai pažįsti Lietuvą?“.

Progimnazijos direktoriaus Arūno Sernecko iniciatyva Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse buvo pasveikinti Vilkaviškio rajono savivaldybės vadovai: Meras Algirdas Neiberka, Administracijos direktorius Vitas Gavėnas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Alma Finagėjevienė ir kiti. Netikėtų sveikinimų sulaukė Vilkaviškio miesto seniūnas Remigijus Kurauskas, Šeimenos seniūnas Gintas Bakūnas, Dekanas – prel. kan. Vytautas Gustaitis, Vilkaviškio „Santakos“ redakcija, Krašto muziejaus kolektyvas. Iškiliems rajono žmonėms progimnazijos mokiniai įteikė (dailės mokytojos A. Urbonienės organizuoto) piešinių konkurso laureatės – 8 klasės mokinės Ievos Kučiauskaitės – atviruką, perskaitė šiltus sveikinimo žodžius. Sveikinimas taip pat buvo išsiųstas Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui, Švietimo ir mokslo ministrei Audronei Pitrėnienei.

Prasmingas pilietines iniciatyvas vainikavo koncertas „Tariu skambiausią žodį – Lietuva“, kurio metu istorijos olimpiados, piešinių konkurso nugalėtojams buvo įteiktos progimnazijos direktoriaus padėkos, mokinių, mokytojų ir tėvelių  lūpose suskambo daina, vienijanti, viltinga, kad ir po šimto metų Lietuva gyvuos. Ne tik žemė, vardas, bet ir žmonės, kalba, tradicijos…

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui V. Anelauskienė

no images were found