Akcija veiksmo savaitė „Be patyčių 2016“

Kovo 15 d. akcijos „Be patyčių 2016“ metu tarpusavyje draugavo 3 ir 8a klasės mokiniai bei šių klasių vadovės. Paruošę „Draugystės arbatą“, ja vaišino draugus ir mokytojus.

Kovo 16 d. 2 ir 7b klasių mokiniai ir jų vadovės surengė „Draugystės varžybas“, kurių metu rungtyniavo tarpusavyje, išbandė fizinę ištvermę ir jėgą. Kiti mokiniai taip pat galėjo dalyvauti varžybose. Tą pačią dieną draugavo 1 ir 6 klasės mokiniai, kurie buvo pagaminę „Draugystės atvirukus“, juos dalino draugams, mokytojams, aptarnaujančiam personalui. Graži ir saldi buvo 3 ir 7a klasių mokinių draugystė. Jie vaišino saldumynais kitų klasių mokinius, mokytojus. Priešmokyklinio ugdymo grupė ir penktokai suorganizavo linksmą „Draugystės šokį“. Pertraukų metu 8b klasė visiems mokytojams, darbuotojams dalino paruoštas draugystės emblemas.

Vykusios veiklos parodė, kad progimnazijos bendruomenė netoleruoja patyčių mokykloje, kad pasisako už saugumą, tarpusavio bendravimą ir gero elgesio stiprinimą.

Kovo 21 d. visų klasių mokiniai už aktyvų dalyvavimą veiksmo savaitėje buvo apdovanoti saldžiais prizais, o jų vadovai – padėkos raštais.

Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos

socialinė pedagogė metodininkė Diana Tarnauskienė