Prevencinė paskaita

Balandžio 15 d. progimnazijos 3-4, 5-6 ir 7-8 klasių mokiniai dalyvavo prevencinėje paskaitoje „Ar žalingi įpročiai tavo draugai?“, kurią vedė Klaipėdos miesto savivaldybės narkotikų kontrolės komisijos narys, Lietuvos blaivybės draugijos „Baltų ainiai” Klaipėdos padalinio pirmininkas Artūras Šiukšta.

Paskaitų metu lektorius pasakojo, kaip cigarečių pramonės atstovai bando lengvais būdais, įtaiginga reklama privilioti paauglius tapti priklausomais vartotojais; buvo atskleidžiama, kokią žalą padaro žalingi įpročiai žmogaus organizmui, kaip tai pakeičia žmonių santykius, visuomenę, valstybę.

Visuotiniame tėvų susirinkime lektorius kalbėjo apie psichiką veikiančių medžiagų pasekmes vaikų sveikatai, išreiškė susirūpinimą dėl Lietuvoje sparčiai plintančio vaikų alkoholizmo ir rūkymo; diskutuota, kaip alkoholio pramonės atstovai skatina jaunus žmones tapti svaigalų vartotojais. Susitikime buvo pateikta grėsmingų faktų apie alkoholio vartojimą mūsų šalyje ir pasaulyje, supažindinta su priklausomybę sukeliančių medžiagų poveikiu žmogui, visuomenei, kalbėtasi apie agresyvaus marketingo įtaką jauno žmogaus psichikai.

Lektoriaus įtaigi ir vaizdinga kalba privertė ne vieną susimąstyti, kad nei rūkymas, nei alkoholio vartojimas nėra madingas. Tik visi kartu turime dėti pastangas dėl mūsų vaikų sveikos ateities.

Visuomenės sveikatos specialistė Jolanta Legavičienė

Socialinė pedagogė Diana Tarnauskienė