Talentų diena „Įkvėpime, ateik!“

Balandžio 29 d. progimnazijoje praūžė tradicinė talentų diena „Įkvėpime, ateik!“. Tai Mokinių tarybos organizuojamas renginys, pritraukiantis dalyvauti tiek pačius mažiausius, tiek  suaugusius talentus – mokytojus, tėvelius ir net senelius.

Sceninės raiškos būrelio vaidybinė improvizacija ir meninis piešimas pagal grupės „Abudu“ dainą buvo atspirties taškas mokyklos talentų pasirodymams. „Apimti įkvėpimo žmonės gali kurti šviesius ir gražius dalykus, nebijo rizikuoti. Atsiranda polėkis. Noras ieškoti ir atrasti… Ir svarbiausia ne tai, kaip įkvėpimo šaltinis vadinasi, o tai – kaip TU (AŠ, MES) nori to įkvėpimo ieškoti“ – kalbėjo renginio vedėjai Aušrinė, Greta ir Tautvydas.

 Vienas po kito į sceną žengė talentingieji atlikėjai: pirmokai, pristatę naujausią drabužių iš antrinių žaliavų kolekciją „Vasara 2016“ (autorės – mamos), pradinių ir vyresniųjų klasių dainininkės, kanklininkės, smuikininkės, šokėjos. Šiuos talentus keitė įspūdingas antrokų imtynininkų pasirodymas, paslaptingi magijos triukai, repas, pianino skambesys, eilės apie ąžuolą, sukurtos tik iš A raidžių, antroko Stepono reklama apie mamos tortų gamybą.

 Savo įkvėpimo šaltinius atskleidė progimnazijos mokytojos L. Augustaitienė, A. Lažauninkienė, pirmoko Luko senelis G. Ribikauskas, šeštoko Uosio močiutė B. Duobienė. Talentų pasirodymus papildė turininga paroda: antrokės Gintarės močiutės D. Vincevičienės, mokytojos Z. Šestilienės paveikslai, progimnazijos direktoriaus A. Sernecko parašyti vadovėliai, 7b ir 8a klasės sporto aistruolių iškovoti medaliai ir diplomai.

Šventės pabaigoje pasveikinę savo mamas – didžiausią įkvėpimo šaltinį – su Motinos diena, visi Talentai buvo apdovanoti padėkos raštais ir saldžiomis dovanomis.  Džiugu, jog talentų mūsų mokyklos bendruomenėje tikrai netrūksta. Tereikia tik norėti, ir įkvėpimas ateis.

Iki susitikimo Talentų dienoje 2017 metais!

 Pavaduotoja ugdymui V. Anelauskienė