„Ąžuolo“ progimnazijos šventė

Saulėtą gegužės 27 dienos rytą progimnazijos bendruomenė, nešina vėliava, iškilmingai nužygiavo gatve Katedros link. „Ąžuolo“ šventė prasidėjo šv. Mišiomis, kurių metu buvo pašventina vėliava.

Pavakare į Kultūros centrą rinkosi buvę ir esami mokiniai, mokytojai, tėvai, svečiai. Šventinė programa prasidėjo filmu ,,Iš praeities…“ ir vaidybiniu etiudu, kuris priminė mokyklos istoriją, jautriai sujungusią dabartį su praeitimi. Vėliau į sceną lipo buvę mokiniai, džiuginę žiūrovus savo meniniais pasirodymais ir šiltais prisiminimais apie mokyklą. Besimokantieji progimnazijoje gražiausius žodžius skyrė Mokytojui, kuriuos įprasmino lyriška mokinių, tėvų ir mokytojų daina. Savo talentus ir jaunatvišką veržlumą demonstravo mokyklos dainininkai, šokėjai, LVJC dainų ir šokių ansamblis „Ugnelė“.

„Čia pildos svajonės“– tokiu leitmotyvu prasidėjo baigiamoji šventės dalis, kurioje pasirodė patys mažiausi koncerto atlikėjai. Nuoširdžius sveikinimo žodžius žiūrovams, šventės organizatoriams ir dalyviams skyrė progimnazijos direktorius A. Serneckas. Stebint ekrane mokyklos vaizdą iš paukščio skrydžio salėje nuvilnijo finalinė daina, įkvepianti tikėti savo siekiais ir svajonėmis.

 Neringa Radzevičienė

Vilma Anelauskienė