Stovyklauti smagu!

Nuskambėjus paskutiniam mokslo metų skambučiui, į Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnaziją sugužėjo trisdešimt 2–5 klasių mokinių, kurie su nekantrumu laukė prasidedančios vaikų vasaros poilsio stovyklos „Šaunieji stovyklautojai“.

Stovykla prasidėjo tradiciniu atidarymu: vaikai susiskirstė į būrius, išsirinko kapitonus, sugalvojo šūkius ir komandų pavadinimus. Didelį įspūdį paliko šauniausios komandos ir jų kapitonų konkursai, sveikuolių viktorinos, teatro, talentų ir rankdarbių popietės. Organizavome įvairius žaidimus, sportines estafetes, kasmetines draugiškas kvadrato varžybas su Vilkaviškio pradinės mokyklos mokiniais.

Stovyklautojai lankėsi Virbalio „Senųjų amatų centre“, dalyvavo edukacinėje pamokėlėje „Molio lipdymas ir žvakių liejimas“. Vaikai patys galėjo lieti žvakes, pasigaminti molio dirbinį.

Kaip ir kasmet tęsėme bendradarbiavimą su Vilkaviškio policijos komisariatu, kuriame vyresnioji specialistė V.Grybauskienė supažindino vaikus su policininko profesija, atsakė į jų pateiktus klausimus, parodė ginklus, liemenes, atrankius.

Turiningai praleidome laisvalaikį Kaune, kur stovyklautojai susipažino su šokolado liejimo paslaptimis, mokėsi, kaip atskirti tikrą šokoladą nuo netikro, patys gamino saldainius ir juos ragavo.

Stovyklą užbaigėme smagia švente, kurioje savo talentus demonstravo visi dalyviai. Vėliau stovyklautojams buvo įteiktos prisiminimo dovanėlės, vaišinomės ledais.

Diana Tarnauskienė

Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos

socialinė pedagogė metodininkė