Aštuntokai pasiruošė skrydžiui

Birželio 10-osios popietę į ,,Ąžuolo” progimnazijos salę, skambant lyriškai muzikai, rinkosi mokytojai, tėveliai ir aštuntokai. Tądien vyko pagrindinio ugdymo programos pirmosios dalies baigimo pažymėjimų įteikimo ceremonija – aštuntokų išleistuvių šventė. Mokyklos direktorius A. Serneckas mokiniams įteikė padėkas už mokymąsi, lankomumą, aktyvią popamokinę veiklą, pasiekimus. Mokinių galvose sukosi gausybė minčių: vieni džiūgavo, linksminosi, kiti sėdėjo rimties paliesti – juk tenka palikti progimnaziją ir, vedant jaunystės šėlsmui, keliauti toliau.

Šią popietę skambėjo daug žodžių: vieni buvo skirti jaunystei, gyvenimo džiaugsmui, kiti kaip padėka mokytojams, auklėtojoms I. Akuckienei ir A. Lažauninkienei. Vis toliau klystantys nuo vaikystės šalies, aštuntokai dėkojo už žinias, šilumą, rūpestį ir meilę, už gyvenimo pamokas, kurios leido mokytis, atrasti save, nepalūžti kelyje. Daug gražių žodžių savo mokiniams linkėjo ir pirmosios mokytojos, auklėtojos, septintokai. Juk svarbiausia – išlikti Žmogumi, šią žinią kaip svarbiausią gyvenimo vertybę nešti jaunystės kelionėje.

Už auginamą Gėrio grūdą vaikuose mokytojams dėkojo ir mokinių tėveliai. Jų vardu mama Lina Skaisgirienė linkėjo sveikatos, išminties, prasmingų idėjų bei tylaus darbo vertės pajutimo. Tegul brandinamų minčių grūdai pripildo mokytojų kūrybos aruodą. Juk mokytojo širdyje slypi neišmatuojami turtai, kuriuos, dalinant kitiems, turtėji pats. Jaunų ąžuoliukų ateitis Jūsų rankose, mieli mokytojai. Auginkite juos, nes ,,gilėj ąžuolas miega – žinau” (B. Burgis).

Po oficialios šventės dalies bendroje vaišių puotoje kaip viena didelė šeima galėjo pasijusti ir mokytojai, ir mokiniai, ir tėveliai. Malonūs pokalbiai, prisiminimai, pamokymai ir linkėjimai leido suvokti, jog išeinantieji išsineša pačius gražiausius prisiminimus. Juk ,,Ąžuolo” progimnazija – pirmoji Gėrio mokykla, padėjusi augti Pažinimo, Gyvenimo Žinių bei Vertybių medžiui. Ačiū Jums už tai !

8a klasės mokinė Eimantė ir mama Lina