Smalsumą žadinantis penktadienis

Mokykis ir mokyk kitaip.

Šiomis mintimis vedini penktadienį organizavome ugdymą progimnazijoje. Mokiniai žinių įgijo ir gebėjimus ugdė ne tik tradicinėse pamokose, bet ir veiklose, kurios taip įtraukė dalyvius, kad kai kurie mokiniai mokykloje negirdėjo skambučių, skelbiančių pertraukas, neskubėjo namo pasibaigus pamokoms.

Įgyvendindami progimnazijos strateginius veiklos tikslus, Geros mokyklos koncepcijos nuostatas netradicinio ugdymo penktadienį puoselėjome bendradarbiavimą, atvirumą, pasitikėjimą, mokinio augimą.

Pradinėse klasėse antros pamokos metu apie saugų pėsčiųjų elgesį pasakojo Marijampolės AVPK Vilkaviškio r. policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Rūta Kairienė ir Vilija Grybauskienė. Teatrališką pristatymą kiekvienoje klasėje lydėjo Amsis.

Daugiau nei dvidešimt 6–8 klasių mokinių antros ir trečios pamokų metu dalyvavo praktiniame užsiėmime apie atminties lavinimą, kurį vedė Henrikas Šalūga – atminties lavinimo ekspertas, daugkartinis Lietuvos π čempionato nugalėtojas, pasaulio atminties čempionato dalyvis. Mokiniai sužinojo, kaip lavinti atmintį, mokytis tekstus, žodžius ir pan.

Nuo ryto iki 15.00 val. 67 mokyklos mokiniai, nuo mažiausio šešiamečio iki vyriausio, penkiose grupėse dalyvavo Robotikos būrelio užsiėmimuose. Šio būrelio veikla ypatingai domina mokinius. Šį penktadienį kartu su Robotikos mokyklos mokytojais iš Vilniaus atvyko ir mokyklos mokinus mokė Jonatanas, X faktoriaus dalyvis.

Nuo 12.00 val. norintys mokiniai dalyvavo karjeros ugdymo užsiėmime – susitikime su Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Alytaus Regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus Marijampolės poskyrio kariais ir savanoriais. Susitikimo metu vyr. seržantas Stasys Paukštaitis mokinius supažindino su kario profesija, pasirengimu jai, kariuomenėje puoselėjamomis vertybėmis. Savanoriai pademonstravo karių ginkluotę. Mokiniai turėjo galimybę pasimatuoti kario aprangą, kuprinę, sveriančią 20 kilogramų. Atidžiausieji, aktyviai atsakinėjusieji į klausimus, buvo apdovanoti suvenyrais. Pagyrimo vertas 8a klasės mokinys Arnas Okunis, sugebėjęs įvykdyti kario normatyvą – per dvi minutes padaryti 30 taisyklingų atsispaudimų.

Psichologė Rasa Berteškaitė

Direktorius Arūnas Serneckas