5-8 klasių viktorina „Valgyk sveikai – gyvenk linksmai“

Progimnazijoje šiais mokslo metais vykdomas projektas „Gyvenk sveikai, judėk laisvai“, organizuojamos įvairios sveikatinimo veiklos. Viena iš jų – lapkričio 11 d. įvykusi 5–8 klasių viktorina „Valgyk sveikai, gyvenk linksmai“. Šio renginio tikslas – skatinti ir stiprinti mokinių mitybos įpročius, domėtis sveika mityba ir jos nauda žmogaus gyvenime.

Viktorinoje dalyvavo penkios komandos: 5 klasės – „Sveikučiai“, 6-os – „Vitaminas B6“, 7-os – „Eko obuoliukai“, 8a klasės – „Kaktusiukės“, 8b – „Ekologinės morkytės“. Komandoms buvo pateiktos įvairios užduotys. Kol mokiniai jas sprendė, žiūrovai bandė pasitikrinti savo žinias atsakydami į klausimus, galvosūkius, įmindami mįsles. Už teisingus atsakymus žiūrovai užsidirbo sveikuolių sausainių ir obuolių. Daugiausiai emocijų ir džiaugsmo suteikė, kai reikėjo atlikti sportinę užduotį – virtą kiaušinį įdėti į balioną. Pirmi ir greičiausiai tai padarė 6 klasės mokiniai.

Susumavus viktorinos užduočių rezultatus, „Eko obuoliukų“ komanda tapo lyderė, užėmė I vietą, „Kaktusiukės“ laimėjo II vietą, „Vitaminas B6“ – III vietą. „ Sveikučiams“ atiteko IV vieta, o komandai „Ekologiškos morkytės“ – V vieta. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkomis, vaisiais ir dovanėlėmis.

Popietės laikas praėjo netikėtai greitai, smagaus laiko nesugadino net techniniai nesklandumai. Ačiū visiems už kartu praleistą laiką ir norą maitintis sveikai.

Technologijų mokytoja Alma Urbonienė