Minėjome Pasaulinę Žemės dieną

Pasaulinė Žemės diena – viena svarbiausių ir gražiausių aplinkosaugos švenčių Lietuvoje. Šią dieną ateina pavasario lygiadienis: dienos ir nakties ilgumas  tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Kartu su Žemės diena pradedamas švęsti ir Žemės mėnuo, kuris baigiasi balandžio 22 dieną.

Kovo 20–21 dienomis progimnazijoje vyko įvairios veiklos, skirtos šiai dienai paminėti. PUG, 1–4 klasių mokiniams gamtos pažinimo pamokas vedė 6 klasės mokiniai: Emilija Eidukaitytė, Emilė Striokaitė, Kamilė Šlekytė, Gustas Čemerka, Augustas Kažemėkas. Ugdytiniai klausėsi ,,Nepaprastos šluotos kelionės’’, kuri moko žmones rūšiuoti atliekas, atliko praktines užduotis.

5–8 klasių mokiniams vyko netradicinės anglų kalbos ir geografijos pamokos, kurių metu buvo diskutuojama, atliekamos įvairios užduotys, susijusios su planetos išsaugojimu. Dailės pamokų metu 1–8 klasių mokiniai piešė tema ,,Aš kuriu Žemei’’, surengta darbų paroda. Per lietuvių kalbos pamokas 5–8 klasių mokiniai rašė laišką Žemei, buvo perskaityti gražiausi darbai.

Pertraukų metu buvo demonstruojami mokinių ir mokytojų nuotraukose užfiksuoti vaizdai ,,Gamtos stebuklai’’, vyko viktorina ,,Ar pažįsti Lietuvos paukščius’’, kurioje ypač aktyvūs buvo pradinių klasių mokiniai.

Antro aukšto fojė buvo nupieštas simbolinis medžio maketas, ant kurio mokiniai rašė linkėjimus Žemei. Kovo 21 dieną 3 klasės mokiniai prisijungė prie tarptautinės iniciatyvos ir sušoko šiai dienai skirtą ,,Šokį Žemei’’.

Žemės diena – puiki proga pamąstyti, prisiminti visiems, ir mokiniams, ir mokytojams, kad privalome gyventi santarvėje su gamta, saugoti ir išsaugoti ją ateinančioms kartoms, kad nei mums, nei kitiems netektų gailėtis ir sakyti: ,,Galėjau būti geresnis, Žeme…’’

Dėkoju mokiniams ir mokytojams, prisijungusiems prie Žemės dienos veiklų.

Gamtos ir žmogaus, biologijos mokytoja Aira Lažauninkienė