Akcija „Solidarumo bėgimas“

2017 m. rugsėjo 25 d. progimnazijoje vyko akcija „Solidarumo bėgimas“, kurią organizavo visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“. Šios akcijos tikslas – skatinti solidarumą, supratingumą ir socialinį jautrumą tarp skirtingų kultūrų, socialinės aplinkos ir įvairaus amžiaus moksleivių.

Progimnazijoje ši akcija buvo organizuojama trečius metus. Bėgime dalyvavo apie 180 mokinių: priešmokyklinio ugdymo grupė, 1–8 klasių mokiniai, keletas tėvų ir klasių vadovai. Visiems dalyviams buvo įteiktas Solidarumo diplomas – padėka už pastangas padėti vaikams.

Kiekvienas dalyvis turėjo bėgiko kortelę, kurioje nurodė savo rėmėjus. Džiugu, kad akcijos metu buvo paaukota 432,95 eurai, kurie buvo pervesti į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ sąskaitą. Šios lėšos bus skirtos pozityviosios tėvystės sklaidai Lietuvoje ir medicinos punkto, suteikiančio būtiniausias medicinos paslaugas 3-6 metų vaikams Chikabuke bendruomenės pradinėje mokykloje Zambijoje, įrengti.

Dėkojame kūno kultūros mokytojams Tomui Bonkevičiui ir Rūtai Kiškėnienei, paruošusiems bėgimo trasą, mokinių tarybos nariams: Miglei Pakarskaitei, Gustui Čemerkai, Lukui Butui, Emilijai Eidukaitytei, kurie bėgimo dalyvius vaišino karšta arbata bei visiems klasių vadovams, prisidėjusiems prie šios akcijos.

Akcijos koordinatorė socialinė pedagogė D. Tarnauskienė