Tarptautinė Mokytojo diena

Spalio 5-osios rytą ir mokiniams, ir mokytojams taką į mokyklą nušvietė ugnies žiburėliai, tarsi pranašaudami šviesią ir džiaugsmingą dieną. Gėlių žiedai ir švelni aštuntoko Luko gitaros melodija kūrė šventišką nuotaiką.

Pirmąją pamoką mokytojus su profesine švente sveikino Mokinių taryba, vėliau aštuntokai, tądien tapę „1990-ųjų metų mokytojais“, su žygio skanduote palydėjo mokytojus į klasę, kurioje vyko netradicinės pamokos. Nuoširdžius žodžius mums skyrė etnokultūros būrelis „Ąžuoliukai“ ir 4 klasės mokiniai.

Jau išvakarėse mokykloje kūrusios subtilią ir jaukią šventės aplinką apie atvirumą ir žmogiškuosius jausmus kalbėjo Mokyklos tarybos tėvų atstovės – I. Striokienė ir A. Briaukienė. Vyriausieji mokiniai pamalonino mielomis, rankų darbo dovanomis, išmokė žaidimo „Bingo“, o kartu „ragavo ir sprangios mokytojo duonelės“, nes pašėlioti ir pabūti nedrausmingais mokiniais nesikuklino ir mokytojai.

Pasibaigus pamokoms šventinė diena tęsėsi. Mokytojus sveikino direktoriaus pavaduotoja ugdymui, buvo įteikti direktoriaus padėkos raštai, mokiniai dovanojo šiltus žodžius, muzikinius kūrinius, dainas. Malonu, kad savo mokytojų, klasės vadovų neužmiršo buvę mokiniai.

Visų kolegų vardu nuoširdžiai dėkoju tėveliams, vedusiems mokiniams pamokas, Progimnazijos tarybai ir jos pirmininkei M. Žemaitienei, Mokinių tarybai ir jų vadovei I. Bikauskienei, aštuntos klasės mokiniams ir jų vadovei A. Urbonienei už šiltą, jaukią, džiaugsmingą Mokytojo dieną.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui V. Anelauskienė