Progimnazijos komanda pateko į tarptautinį konkursą Ventspilyje

Progimnazijos mokinių komanda, sukūrusi  vaizdo klipą, kuriame pristatoma problema bei jos sprendimo būdai, dalyvavo pirmame „Ventspils it challenge 2017“ konkurso etape.  Konkursui iš viso buvo pateikti net 193 vaizdo siužetai. Komanda, kurią sudaro 8 klasės mokiniai Lukas Butas, Saulė Radzevičiūtė bei Miglė Pakarskaitė, buvo pakviesta lapkričio 15–17 dienomis dalyvauti finaliniame etape Latvijoje, Ventspilyje. Taigi šiandieną ją išlydėjome į kelionę.

 

Trumpai apie konkursą

 

Kodėl šiame konkurse verta dalyvauti? Tai puiki galimybė 1–12 klasių mokiniams patikrinti savo žinias, išmokti ko nors naujo, susipažinti su jaunimu iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos bei gauti vertingų dovanų, nes šiais metais bendras apdovanojimų fondas pasiekė 10 000 EUR.

Moksleiviai, kurie pateks į finalą, praleis tris įdomias dienas Ventspilyje: spręs įvairias užduotis, svečiuosis technologijų įmonėse, dalyvaus įvairiose pramogose. Konkurso finalistams bus padengtos kelionės išlaidos, apmokėtas gyvenimas Ventspilyje konkurso metu (nakvynė ir maitinimas), vyks poilsiniai renginiai ir žinomų muzikos grupių koncertai.

Pirmą finalinio konkurso dieną moksleiviai bus pakviesti kartu pailsėti žaidžiant žaidimus ir dalyvaujant įvairiose linksmybėse. Vakaro metu planuojamas orientacinis žaidimas mieste, viktorinos ir bendravimas. Vyresniųjų klasių mokiniai turės galimybę susitikti su informacijos technologijų įmonės SIA “TestDevLab” atstovu ir technologijų ekspertu Kristapu Skuteli, sužinoti apie naujausius technologijų pasiekimus,bei apie IT srities plėtros prognozes.

Antrą dieną, tinkamai atlikę darbus ir išsprendę užduotis, mokiniai turės galimybę dalyvauti organizatorių rengiamuose renginiuose, pasiklausyti menininkų pasirodymų. Pagrindiniai renginio svečiai, kurie konkurso finalistų garbei surengs savo koncertą, – grupė Carnival Youth! Latvių indiroko grupė yra viena iš sėkmingiausių naujos kartos grupių ne tik Latvijoje, bet ir Baltijos šalių regione, tai patvirtina jų pergalė konkurse „European Border Breakers (EBBA)” arba «Europos ribų laužytojai» 2016 metais. Grupės muzika sujungia įkvepiančias melodijas su roko muzikos energija.

Trečią, baigiamąją konkurso dieną, dalyviai vyks į įvairias Ventspilio įmones, aplankys planetariumą, Ventspilio aukštąją mokyklą ir kitas vietas. Pabaigoje vyks konkurso „Ventspils IT challenge 2017” apdovanojimų ceremonija.

 

Daugiau informacijos rasite: https://www.itchallenge.eu/

IT mokytojas Almantas Raškauskas