Integruota pamoka „Gerosios ir blogosios bakterijos“

Baigiantis I trimestrui 7 klasės mokiniams vyko atvira integruota technologijų ir biologijos pamoka „Gerosios ir blogosios bakterijos. Pamoką vedė Alma Urbonienė ir Aira Lažauninkienė. Prisiminę gerųjų ir blogųjų bakterijų savybes, mokiniai praplėtė žinias apie „geruosius bakterijų darbus“, sužinojo, kaip apsaugomi maisto produktai nuo gedimo. Vėliau buvo paruoštos dvi užduotys, kurias mokiniai atliko porose. Pirmoji užduotis – teorinė, antroji – degustacija. Degustuojat įvairius maisto produktus reikėjo nustatyti, kokiu būdu daržovės ir vaisiai yra apsaugoti nuo gedimo.

Refleksijos metu mokiniai įvardijo, kad pamoka buvo įdomi, jie sužinojo daugiau apie bakterijas, apie konservavimo būdus. Veikla buvo išskirtinė, nes reikėjo ragauti maisto produktus ir nustatyti konservavimo būdą.

Ačiū pavaduotojai ugdymui ir kolegėms, kurios stebėjo ir įvertino mūsų pamoką bei pasidžiaugė kartu su mumis pasiektais rezultatais.

Technologijų mokytoja Alma Urbonienė