Tarptautinė matematikos ir anglų kalbos olimpiada „Kings“

Tai aplinka, kurioje vaikai gali nevaržomai auginti savo intelektą, įgauti naujų praktinių žinių. Jaunųjų kingsiečių gretos Lietuvoje sparčiai didėja. 2016 metais dalyvavo apie 10 tūkstančių moksleivių iš maždaug 800 Lietuvos mokyklų. Šiais metais net 28 tūkstančiai mokinių išsprendė kvalifikacinio olimpiados turo testus.

„Kings“ olimpiados vyksta rudenį ir pavasarį. Lapkričio mėn. vykusiame atrankiniame etape dalyvavo ir mūsų mokyklos septyni 5–7 klasių mokiniai, kurie pateko į respublikinį matematikos finalą. Visi  surinko reikiamą taškų skaičių ir turėjo galimybę vykti į Kauną, Vytauto Didžiojo universitetą. Du mokiniai, penktokas Haroldas Mockevičius ir šeštokas Kasparas Vosylius, pasinaudojo jiems suteikta galimybe dalyvauti respublikiniame matematikos finale. H. Mockevičiui ypač pasisekė, nes, surinkęs 74 taškus iš 90, respublikoje laimėjo 35 vietą ir pateko į geriausių respublikos matematikų penkiasdešimtuką savo amžiaus grupėje. Kiek prasčiau sekėsi K. Vosyliui, bet vis tiek džiugu, kad savo amžiaus grupėje jis tikrai liko ne paskutinis. Abu mokiniai vykusiame matematikos finale apdovanoti sertifikatais. Kasparas gruodžio 3 dieną dalyvavo ir anglų kalbos finale. Rezultatai kol kas nežinomi.

Daugiau informacijos galite rasti: http://kings.lt/reitingai?result_context_id=18&school_class_id=4

Šie abu moksleiviai dalyvavo kitame matematikos konkurse „Olympis“. Haroldas surinko 93 procentus galimų taškų, o Kasparas – 86. Haroldas pateko į respublikos matematikų šimtuką.

 

Matematikos mokytoja Zita Šestilienė