Netradicinės tėvų pamokos 6 klasėje

Adventas yra susikaupimo ir rimties metas. Šiuo laikotarpiu norisi ko nors naujo ir neįprasto, todėl keletą pamokų šeštokams vedė jų tėveliai. Trečiadienį šeštąją pamoką vedė Kristupo Račkausko mama. Ji mokiniams papasakojo apie Kūčių ir Kalėdų tradicijas. Susiskirstę į grupes, mokiniai išbandė keletą burtų su šiaudais, kūčiukais, grūdais, vašku, paslėptais daiktais po stiklinėmis, iš laimės šulinio kiekvienas traukė skirtingas dovanėles. Paskui aiškinosi, ką jos reiškia. Dar būrėsi su batais. Visiems burtai labai patiko. Keletą jų sakė būtinai išbandys savo namuose Kūčių vakarienės metu.

Penktadienį trečioji pamoka šeštokams buvo Gerumo, kurią vedė Kotrynos Striokaitės tėtis. Įtraukęs mokinius į įvairias veiklas, vaizdžiai ir įtaigiai aiškino gerumo ir atjautos prasmę, ragino būti draugiškiems.

Dar vieną pamoką pravedė Deimantės Čiuplytės mama. Ji labai aiškiai ir suprantamai mokiniams papasakojo apie „Sodros“ funkcijas ir padėjo susigaudyti nelengvame galvosūkyje – socialinio draudimo sistemoje. Auklėtiniai sužinojo, kas yra „Sodra“, ką reikia žinoti apie pirmą savo darbą, kas yra atlyginimas, ką reiškia atlyginimas „popieriuje“ ir „į rankas“. Taip pat paaiškino, kas yra nelegalus darbas, ar slėpdamas mokesčius žmogus daugiau uždirbs. Mokiniai sužinojo apie garantijas ligos, darbo netekimo ir kitais atvejais. Pabaigoje visi gavo sąsiuvinį užrašams su reikalinga informacija apie socialinio draudimo sistemą, o geriausiai atsakęs į pateiktus klausimus Justas Pakarskas buvo apdovanotas „Sodros“ puodeliu.

Nuoširdžiai dėkojame Jolitai Račkauskienei, Simonai Čiuplienei ir Valentinui Striokui už puikias pamokas.

6 klasės vadovė Zita Šestilienė