Nacionalinis raštingumo konkursas „MAŽASIS DIKTANTAS“

Balandžio 10 d. į mūsų progimnaziją susirinko 17 raštingiausių ketvirtokų iš 11-os Vilkaviškio rajono mokyklų. Konkurso II etape dalyvavo 6 berniukai ir 7 mergaitės. Visiems ketvirtokams mokyklos pavaduotoja ugdymui Vilma Anelauskienė palinkėjo sėkmės, o įveikti jaudulį padėjo linksma mažųjų „Ąžuoliukų“ programėlė (vad. M. Žemaitienė).

Konkurso „MAŽASIS DIKTANTAS“ dalyviai rašė sudėtingą tekstą, kuris pareikalavo susikaupimo, rašybos ir skyrybos įgūdžių. Kol kompetentinga komisija vertino ketvirtokų rašto darbus, mokiniai buvo pakviesti pasivaišinti arbata, pažiūrėti įdomių animacinių filmų ir pažaisti žaidimų.

Vertinimo komisija labai džiaugėsi, kad diktanto iššūkis buvo įveiktas. Komisijos pirmininkė Oksana Kriaučiūnienė paskelbė rezultatus.

„MAŽOJO DIKTANTO“ nugalėtojais tapo:

I vieta – Liepa Čibirkaitė, Vilkaviškio pradinės mokyklos 4 kl. mokinė. Mokytoja Svajonė Kudirkienė.

II vieta – Ieva Samušytė, Vilkaviškio pradinė mokykla 4 kl. mokinė. Mokytoja Alma Liaudinskienė.

II vieta –Arnas Starych, Keturvalakių mokyklos-daugiafunkcio centro 4 kl. mokinys. Mokytoja Dalė Gavėnienė.

III vieta – Giedrė Mikalainytė, Kybartų „Saulės“ progimnazijos 4 kl. mokinė. Mokytoja Kristina Antanavičienė.

III vieta – Rusnė Mauručaitė, Pilviškių „Santakos“ gimnazijos 4 kl. mokinė. Mokytoja Daiva Neiberkė.

Konkurso nugalėtojus ir juos ruošusias mokytojas sveikino Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Meseckienė. Nugalėtojams buvo įteiktos padėkos ir atminimo dovanos. Visiems konkurse dalyvavusiems ketvirtokams, jų mokytojams ir komisijos nariams buvo įteiktos progimnazijos direktoriaus padėkos.

4 klasės mokytoja Jolanta Ribačionkienė