Mokinių tarybos išvyka į Marijampolės Rygiškių Jono gimnaziją

Minint Lietuvos šimtmetį direktoriaus pavaduotoja ugdymui V. Anelauskienė ir anglų kalbos mokytoja I. Bikauskienė  Mokinių tarybai suorganizavo pažintinę išvyką į Marijampolės Rygiškių Jono gimnaziją. Gimnazijos muziejuje vyko edukacinė pamoka „Gimnazijos istorija, asmenybės“.

Muziejaus vedėja, lietuvių kalbos mokytoja Judita Zubavičienė, supažindino mus su Marijampolės gimnazijos istorija, papasakojo apie vadovybę, mokytojus, žymesniuosius mokyklos auklėtinius, jų gyvenimo sąlygas, taikomas bausmes, užklasinę veiklą. Nors žinojome, kad gimnazijoje mokėsi garsios asmenybės – Jonas Jablonskis, Vincas Pietaris, Jonas Basanavičius, Vincas Kudirka, Pranas Mašiotas, Vincas Mykolaitis-Putinas ir kt. – išgirdome  įkvepiančių istorijų, kaip šių žmonių drąsos ir pasiaukojimo dėka buvo išsaugota lietuvių kalba, kokią reikšmę mūsų tautai ir kultūrai davė tolimesnė jų veikla.

Apžiūrėję muziejaus ekspoziciją, pasivaikščioję gimnazijos koridoriais, „Spindulio“ kino teatre stebėjome dokumentinį filmą ,,Rūta“. Šis filmas – tai žvilgsnis iš labai arti į vieną iš daugiausiai pasiekusių Lietuvos sportininkių, kasdienes treniruotes, pasiruošimo varžyboms  sunkumus, pergalių akimirkas.  Filmas išties privertė susimąstyti apie ištvermę, pasiaukojimą, ryžtą, skaudų nusivylimą patyrus nesėkmę.

Ši išvyka į Marijampolės gimnaziją pagilino mūsų istorines žinias, praplėtė kultūrinį suvokimą, o motyvuojantis filmas suteikė galimybę apmąstyti savo pasiekimus, nepasiduoti ir keistis.

Agnė Čėplevičiūtė, 8 klasės mokinė