Profesinio veiklinimo vizitai

Gegužės 8 d. 5 klasės mokiniai su pedagogėmis I. Šmitiene ir R. Berteškaite lankėsi Marijampolėje  K. Griniaus memorialiniame muziejuje. Čia jie ne tik įgijo žinių apie Prezidentą K. Grinių, jo asmenybę, veiklą, apžiūrėjo muziejuje esančias ekspozicijas, bet ir susipažino su muziejaus darbuotojo veikla – pasirodo, šios profesijos atstovai ne tik veda ekskursijas, prižiūri ir keičia ekspozicijas, organizuoja renginius, edukacines programas, bet ir atlieka nemažai proziško darbo: jiems tenka ir  gautus eksponatus valyti nuo dulkių, tvarkyti, kad būtų galima demonstruoti lankytojams,  ir aprašyti juos.

Savo gebėjimus perteikti ir perimti informaciją mokiniai išbandė patys atlikdami užduotis – penktokams teko įvertinti ir aprašyti įvairius muziejuje esančius daiktus – atvirlaiškius, laiškus, nuotraukas, sveikinimo kalbų sąsiuvinį – t. y. išmatuoti, įvertinti jų būklę, pastebėti net pačius smulkiausius įrašus, įvardinti juos bei suvesti duomenis specialiuose lapuose.

Su penktokais lankytasi ir picerijoje. Čia jie stebėjo, kaip kepamos picos, kaip dirba barmenai, padavėjai, pabendravo su įvairių maitinimo įstaigos specialybių darbuotojais.

R. Berteškaitė