„Atvirukas vasarai“

Pavasario pabaigą ir vasaros pradžią gegužės 30 d. vainikavo tradicinė nuostabi Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos bendruomenės šventė – „Atvirukas vasarai“.

Gausiai susirinkusius tėvelius, buvusius mokinius šiltu žodžiu pasveikino direktorė Gileta Naujokienė:,,Greitai keičiasi metų laikai, kartu su jais keitėsi ir mūsų mokykla. Šiandien progimnazijai 5-eri metai. Paradoksalus tas laikas. Ilgai ar trumpai, daug ar mažai, brangus ar nevertinamas..? Koks trumpas yra pusvalandis, kai repetuoji šventei ir kokios ilgos penkios minutės, kai mokinukas laukia pokalbio… Kiekvienas iš mūsų laiką įsivertiname patys“.

Į šventę buvo pakviesti buvę, o širdyje ir likę progimnazijos direktoriai – Vidmantas Buzaitis ir Arūnas Serneckas, mielai pasidalinę prisiminimais, linkėję progimnazijai išskirtinumo ir nuoširdaus bendruomeniškumo. Pamokantį šviesų žodį tarė dekanas Vytautas Gustaitis.

Šių metų šventėje dominavo linksmi ir nuotaikingi mokinių bei mokytojų pasirodymai. Pradžioje „išbirusius“ iš mokyklos mokinius pasitiko Vasara, kviesdama džiaugtis prasidėsiančia laisve ir šiluma. Toliau buvo šokama, dainuojama, vaidinama – visa mokslo metų darbų vaivorykštė. Kiekvienas kolektyvas ir atlikėjas savo potėpį palikdavo piešinyje – taip drauge buvo kuriamas spalvotas vasaros atvirukas, kuriame paskutines linijas nutapė svečiai.

Koncerto metu aktyviausiems progimnazijos darbuotojams iškilmingai įteiktos Gilių nominacijos.

Šventės kulminacija – „gyvas“ atvirukas, kurio spalvas sudėliojo visi šventės kolektyvai ir mokytojai. Netikėtai pasirodžiusi Ledų fėja dalino vaikams ledus ir kvietė vaišintis skanėstais.

Tėvelių vardu norėčiau nuoširdžiai padėkoti visam progimnazijos mokytojų kolektyvui. Labai didžiuojamės savo mokykla.

Simona Čiuplienė, Progimnazijos tarybos tėvų atstovė