„Šauniųjų stovyklautojų“ vasara

Progimnazijoje 2018 m. birželio 4-8 dienomis vyko tęstinė vaikų vasaros poilsio dieninė stovykla „Šaunieji stovyklautojai“. Penkias dienas trukusioje stovykloje dalyvavo dvidešimt aštuoni 1-4 klasių mokiniai.

Stovykla prasidėjo šauniu atidarymu: vaikai susiskirstė į tris būrius, išsirinko kapitonus, sugalvojo komandų pavadinimus ir šūkius. Didelį įspūdį stovyklos dalyviams paliko šauniausios komandos ir jų kapitonų konkursai, kūrybinės, sporto, pirmos pagalbos mokymų, šokių ir relaksacijos popietės. Stovykloje organizavome įvairius žaidimus, sportines estafetes, vyko draugiškos kvadrato varžybos su Vilkaviškio pradinės mokyklos stovyklautojais. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė pravedė stovyklautojams paskaitą apie pirmąją pagalbą žmogui užspringus ir skendimo atveju, po to surengėme konkursą su praktinėmis užduotimis. Stovyklautojai lankėsi Vilkaviškio Viešojoje bibliotekoje, kur susipažino su skyriais, pamatė sunkiausią ir mažiausią knygas, o labiausiai buvo sužavėti galimybe naudotis interaktyviomis knygomis.

Turiningai praleidome laisvalaikį Kauno pramogų centre „Curiosity“. Tai naujos kartos edukacinis pramogų centras, sukurtas pagal koncepciją „žaidžiu-žinau“. 12-oje pažinimo erdvių integruotos žaidybinės, edukacinės veiklos bei aktyvios pramogos, kuriose vaikai galėjo susipažinti su realaus gyvenimo situacijomis, profesinėmis veiklomis bei mokslo sritimis, pamatyti įvairius gamtos reiškinius.

Stovyklą užbaigėme smagia švente, kurios metu visiems stovyklautojams buvo įteiktos prisiminimo dovanėlės, vaišinomės ledais.

Projekto koordinatorė socialinė pedagogė D.Tarnauskienė