Verslo pamoka

Praėjusią savaitę progimnazijoje 5–8 klasių mokiniams buvo organizuojamos įvairios ugdymo veiklos ir susitikimai. Pirmadienį sulaukėme svečių iš Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos. Savo produkcijos mugę – rankų darbo muilus „Mui mui“–  ir verslumo pamoką surengė mokinių mokomosios bendrovės prezidentas Gustas Vaškelis ir jo partneriai – Agnė Pečiulytė bei Justas Karpavičius.

Jaunieji verslininkai pristatė savo bendrovės veiklą, supažindino su gaminama produkcija, papasakojo apie pasiekimus. Mokytojus ir mokinius viliojo ne tik iš natūralių produktų pagamintų muilų kvapas, bet ir jų pavadinimai: „Kleopatros grožio paslaptis“, „Sielos voratinklių valymui“, „Gyvenimo kančioms lengvinti“, „Atgal į gamtą“. Verslumo pamokoje MMB prezidentas Gustas Vaškelis su vyresnių klasių mokiniais aptarė idėjų generavimo etapo svarbą, Lietuvos Junior Achievement siūlomas programas ir galimybes, ragino išdrįsti imtis verslo, kuriam galimybių yra, tik reikia jomis pasinaudoti.

Tikimės, „Aušros“ gimnazistų sėkmės istorija įkvėpė mūsų mokinius bent pasvajoti apie verslininko profesiją, o svajonės dažnai virsta realybe.

Pavaduotoja ugdymui V. Anelauskienė