Progimnazijoje – svečiai iš Vokietijos raudonojo kryžiaus organizacijos Ahauso miesto

Rugsėjo 14–17 d. Vilkaviškio rajone viešėjo Vokietijos Raudonojo Kryžiaus organizacijos Ahauso mieste savanoriai. Šiemet jau 20 metų, kai tarp Vilkaviškio ir Ahauso palaikomi bendradarbiavimo ryšiai, pagalba ir rūpestis rajono įstaigoms, kaimo bendruomenėms, sektinas savanorystės pavyzdys. Šia proga Savivaldybės meras Algirdas Neiberka Vilkaviškio rajono savivaldybės garbės piliečiui Heinrichui Hollekampui įteikė Garbės piliečio regalijas.

Rugsėjo 17 d. savanoriai lankėsi „Ąžuolo“ progimnazijoje. Čia jie dalyvavo Žmogaus saugos pamokoje ir kartu su mokytoja Laura Augustaitiene, visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Jolanta Legavičiene mokė 5 klasės mokinius teikti pirmąją pagalbą susižeidus, užspringus, taisyklingai atlikti dirbtinį kvėpavimą. Heinrichas Hollekampas akcentavo, kad gebėjimas teikti pirmąją pagalbą atsitikus nelaimei – vienas iš prioritetinių. Vokietijos mokyklose praktikuojamos mokinių savanorių pirmosios pagalbos teikimo grupės „Mokinys – Mokiniui“. Linkėdami perimti gerąją patirtį, svečiai padovanojo mokyklai informacinės medžiagos ir pirmos pagalbos rinkinį.

Vaikams tai buvo ne tik dalykinis mokymasis, bet ir kultūrinis ugdymasis. Laukdami svečių šeštos ir septintos klasės mokiniai papuošė mokyklą plakatais su vokiškais užrašais, pasveikino su daina.

Vokietijos Raudonojo Kryžiaus organizacijos Ahauso mieste savanoriai bendravo su progimnazijos mokytojais ir džiaugėsi galėdami prisidėti prie mokyklos gražinimo.