Netradicinė pamoka

Integruota anglų kalbos – žmogaus saugos – gamtos ir žmogaus pamoka „Mokomės judėdami“  jau tampa tradicija. Rugsėjo 28 dieną penktos klasės mokiniai, išklausę saugaus elgesio instruktažą ir pasižadėję būti drausmingais bei rodyti gerą pavyzdį aplinkiniams, kartu su mokytojomis Laura Augustaitiene ir Ina Bikauskiene išvyko į Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centrą.

Vaikų ir jaunimo centre mus pasitiko mokytoja Aira Lažauninkienė, kuri pristatė veiklas, vykdomas šiame centre. Integruotos pamokos metu mokiniai keletą kartų keitė ugdymosi aplinką, tokiu būdu ugdymosi procesas buvo dinamiškas ir įdomus. Mokslininko žingsniais mokiniai atliko gamtos ir žmogaus užduotis, įvairių sąvokų, augalų bei gyvūnų pavadinimų mokėsi ir anglų kalba. Jie sužinojo, kaip angliškai vadinama pėsčiųjų perėja, šviesoforas, autobusų stotelė ir kt. Neįprasta mokiniams buvo pažinti tai, kas nuodinga, kino salėje, galėjo pasijusti tarsi universiteto auditorijoje.

Ši netradicinė pamoka žadino kūrybiškumą, skatino iniciatyvumą. Jos metu vaikai mokėsi vizualiniu, audialiniu bei kinestetiniu mokymosi stiliais. Įvairių dalykų integravimas sudarė sąlygas plėtoti bendrąsias kompetencijas: kartu planuoti veiklą ir veikti, bendradarbiauti, siūlyti idėjas, išklausyti draugo nuomonę ir išsakyti savąją, valdyti emocijas bei jausmus, numatyti tobulintinas sritis.

Dėkojame Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centrui už suteiktą galimybę integruotą pamoką vesti netradicinėse aplinkose.

Žmogaus saugos mokytoja Laura Augustaitienė