Solidarumo bėgimas 2018

2018 m. rugsėjo 27 d. progimnazijoje vyko akcija „Solidarumo bėgimas“, kurią organizavo visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“. Šios akcijos tikslas – ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą ir solidarumą.

Progimnazijoje ši akcija yra organizuojama jau ketvirtus metus. Bėgime dalyvavo priešmokyklinio ugdymo grupės mokiniai, 1-8 klasių mokiniai, keletas tėvų, klasių vadovai ir mokyklos administracija. Visiems dalyviams, bėgusiems Solidarumo bėgime, buvo įteikta po Solidarumo diplomą – padėką už jų pastangas padėti vaikams.

Kiekvienas dalyvis turėjo kortelę, kurioje nurodė savo rėmėjus. Džiugu, kad akcijos metu buvo paaukota 387,23 eurai, kurie buvo pervesti į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ sąskaitą. Šios lėšos bus skirtos atnaujinti vaikų dienos centrus Lietuvoje ir įrengti vaikų žaidimų aikšteles Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose.

Dėkojame kūno kultūros mokytojams T. Bonkevičiui ir R. Kiškėnienei, paruošusiems bėgimo trasą, mokinių tarybos nariams, kurie bėgimo dalyvius vaišino karšta arbata ir obuoliais bei visiems klasių vadovams, mokyklos administracijai, prisidėjusiems prie šios akcijos.

Akcijos koordinatorė socialinė pedagogė D. Tarnauskienė