Mokytojo šventę kuriame visi

Spalio 5-oji diena progimnazijoje turi senas gražias tradicijas. Ne išimtis ir šių mokslo metų Mokytojo dienos šventė, kuriai pakylėtai ruošėsi visa mokyklos bendruomenė.

Šventės šeimininkai –  aštuntokai – bei mokinių tarybos nariai dar iš vakaro kartu su būriu išradingų tėvelių kūrė dekoracijas ne tik salėje, bet ir prie mokyklos tako. Ryte apstulbome, išvydę rudeniškomis spalvomis pražydusius moliūgus, kurie kvietė Svajoti, Kurti, Mylėti, Tobulėti… ir visaip kitaip AUGTI.

Mokyklos fojė mokytojus pasitiko lyriška Paulinos Blažauskaitės kanklių melodija ir gėlių žiedai. Mokytojų kambaryje nuotaikinga daina sveikino Mokinių taryba, o aštuntokai išskubėjo į pamokas, nes ugdymo vairas tądien buvo atiduotas į jų rankas.

Pirmąją pamoką savo kolegas sveikino mokyklos administracija, kviesdama būti išminties šaltiniu ir to šaltinio vandeniu dalintis su mokiniais. Mokytojai šmaikščiai dėkojo direktorei Giletai Naujokienei už atsakingus, atvirus ir palankius sprendimus įvedant etatinį apmokėjimą: vadovei buvo užrišta simbolinė prijuostė su „trimis kišenėmis“, įteikta „pinigų medžiu“ vadinama gėlė.

Kitos pamokos vyko salėje. Ir čia išmonės ir džiugesio netrūko! Treneris Vladas Morkūnas mokė mankštos pratimų ir patarė dažniau atsipalaiduoti. Vėliau mokytojai išbandė teatro meną, vaidindami mokinių pateiktas situacijas. Apie muzikos galią, jos istoriją, poveikį žmogaus emocijoms kalbėjo Valentinas Striokas, pamoką paįvairinęs gitaros skambesiu. Po šios  pamokos tarsi viesulas į salę įsiveržė „žymi režisierė, dramaturgė iš Amerikos“ (anglų k. mokytoja Ina Bikauskienė), kuri atvyko pažadinti mokytojų kūrybines galias, įkvėpti polėkio jų kūrybiškumui.

Savivaldos diena baigėsi šventiniu koncertu, į kurį susirinko ir buvusių mokyklos mokytojų. Kolegas sveikino ilgametis mokyklos direktorius Vidmantas Buzaitis, savo kūrybą skaitė Onutė Gabartienė. Ir vyriausi, ir patys mažiausi mokiniai susirinkusiems dovanojo šiltus žodžius, skambias dainas, rankų darbo suvenyrus. Buvo prisiminti ir Anapilin išėję mokytojai.

Dėkojame visų klasių mokinių tėveliams, prisidėjusiems prie šventės organizavimo, ypatingai Izabelei ir Valentinui Striokams, Inai Striokienei, Anetai Briaukienei, Erikai Rudzevičienei ir Simonai Čiuplienei. Dėkojame  8 klasės vadovei Inai Bikauskienei ir jos šauniai aštuntokų bei Mokinių tarybos komandai, visiems mokytojams, mokiniams, rengusiems koncertą ir pripildžiusiems mūsų širdis pačių geriausių emocijų.

Džiugu, kad šventę kuriame visi kartu. Tai sutelkia ir moko perduoti mokyklos tradicijas iš kartos į kartą.

Direktorės pavaduotoja ugdymui

Vilma Anelauskienė