Progimnazijos komanda antrą kartą pateko į tarptautinį informacinių technologijų konkursą Ventspilyje

Progimnazijos mokinių komandos sukurtas vaizdo siužetas buvo sėkmingai įvertintas tarptautiniame IT konkurse „Ventspils IT challenge 2018“. Konkursui vertinti buvo pateikti net 494 vaizdo siužetai (Latvijos – 362, Lietuvos – 67, Estijos – 65). Į finalinė etapą Latvijoje pateko 9 komandos iš Lietuvos, tarp jų ir mūsų   komanda, kurios nariai septintokai: Deimantė Čiuplytė, Andrius Skamarakas ir Kristupas Račkauskas. Lapkričio mėn. 7–9 dienomis šie mokiniai dalyvaus finaliniame etape Ventspilyje.

Trumpai apie konkursą

Kodėl verta dalyvauti konkurse? Tai puiki galimybė 1–12 klasių mokiniams patikrinti savo žinias, išmokti ką nors naujo, susipažinti su jaunimu iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos bei gauti vertingų dovanų, nes šiais metais bendras apdovanojimų fondas pasiekė 12 000 EUR.

Moksleiviai, kurie pateko į finalą, praleis tris įdomias dienas Ventspilyje, spręs įvairias užduotis, svečiuosis technologijų įmonėse, dalyvaus įvairiose pramogose. Konkurso finalistams bus padengtos kelionės išlaidos, apmokėtas gyvenimas Ventspilyje konkurso metu (nakvynė ir maitinimas), vyks poilsiniai renginiai ir žinomų muzikos grupių koncertai.

Konkursas „Ventspils IT challenge 2018” šiais metais bus turtingas įvairiais įdomiais išbandymais, kurių metu mokiniai galės pasitikrinti savo žinias ir kūrybiškai pasireikšti. Kad finalo dalyviai už savo laiką ir darbą gautų dar ir emocinį atlygį, konkurso organizatoriai pasirūpino, kad trys dienos, praleistos Ventspilyje, būtų kupinos linksmybių ir teigiamų emocijų.

Daugiau informacijos rasite: http://ventspilsitc.com

IT mokytojas Almantas Raškauskas