„Mano minties potėpiai“

2018 m. spalio 25 d. Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijoje vyko Vilkaviškio rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų pradinių klasių mokinių individualios dailės raiškos kūrybinės dirbtuvės „Mano minties potėpiai“. Kūrybinės dirbtuvės sumanytos tam, kad pradinių klasių mokiniai parodytų ir dalintųsi savo individualiu dailės raiškos meistriškumu. Šį kartą dviejuose piešimo cikluose dalyvavo 1–4 klasių mokiniai iš šešių rajono mokyklų.

Kūrybinių darbų parodai mokiniai pristatė po vieną savo darbą, sukurtą savarankiškai pasirinkta dailės raiškos technika ir cikle neapibrėžtu laiku, o atvykę į kūrybines dirbtuves, piešė valandą taip pat jiems patinkančia dailės raiškos technika: guašu, akvarele, pieštukais, pastelėmis.

Atvykę jaunųjų dailininkų mokytojai dalyvavo praktikume, kurio metu išbandė tapybą smėliu, o kartu turėjo galimybę išsklaidyti jaudulį ir sukurti originalų skirtuką knygai.

Svarbus vaidmuo kūrybinių dirbtuvių metu teko vertintojoms. Dalyvius drąsino, palaikė ir pozityviai darbus apibūdino Diana Maksimavičienė, Alma Urbonienė, Dalia Lapaitienė, Audronė Gurinskienė ir Jolanta Daniliauskienė. Šios mokytojos, atkreipdamos dėmesį į estetines piešinio vietas, simbolių reikšmes, popieriaus lapo ir nupiešto objekto dydžio santykį, piešinio kompoziciją, koloritą, objekto detales, išskyrė du darbus, išsiskiriančius originalumu, meistriškumu ir atlikimo technika.

Visi kūrybinių dirbtuvių dalyviai ir jų mokytojai buvo apdovanoti mūsų progimnazijos direktorės Giletos Naujokienės padėkos raštais ir suvenyrais, o geriausių kūrybinių darbų autores – Lėją Gedilicą (1–2 kl. grupė) ir Ugnę Alkevičiūtę (3–4 kl. grupė) – pasveikino ir apdovanojo Vilkaviškio rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Meseckienė.

Džiugu, kad mūsų rajone yra labai kūrybingų jaunųjų kūrėjų, kurie rudenišką akimirką padovanojo šventę mūsų akims ir sielai.

Kūrybinių dirbtuvių koordinatorė Laura Augustaitienė