Tradicinės penktokų krikštynos

Spalio 26 dienos, penktadienio, popietę 5 klasės mokinių širdys plakė neramiai, nes buvo laukiama krikštynų. Kaip žinia, tai vienas iš tradicinių mokyklos renginių.

Septintokai krikštynoms pasirinko sporto temą, todėl į salę penktokai buvo įleidžiami tik paragavę citrinos su druska, kad virusai nepultų. Mergaitės visų veidus nuspalvino skirtingomis spalvomis. Pagal spalvas mokiniai susiskirstė į tris grupes. Pirmoji užduotis buvo padaryti visoms grupėms kuo daugiau atsispaudimų. Iš kiekvienos komandos trys mokiniai, daugiausiai per paskirtą laiką padarę atsispaudimų, gavo saldžius prizus. Antroji užduotis pirmai komandai buvo apibėgti aplink mokyklą 5 ratus. Antrai komandai teko suskaičiuoti, kiek mokykloje yra iš viso laiptelių. Na, o trečia komanda skaičiavo, kiek iš viso mokykloje yra langų. Atlikusios šias užduotis, visos komandos dalyvavo linksmosiose estafetėse, kur turėjo progą linksmai pasportuoti ir tarpusavyje pasivaržyti. Nugalėtojų komanda neslėpė emocijų. Vėliau, suklaupę mokyklos sporto salėje, penktokai prisiekė gerbti ir mylėti savo auklėtoją, laikytis susitartų taisyklių ir kt.

Vėliau mokinių tarybos kuratorė Ina Bikauskienė, persirengusi vienuole, linkėjo visiems būti dorais ir vertais savo mokyklos vardo mokiniais, juos „laimino ir vaišino stebuklingu gėrimu“. Septintokai penktokams įteikė sertifikatą, kad jie yra pilnateisiai progimnazijos šeimininkai, tvirtai įžengę į pagrindinio ugdymo programos labirintus ir pasirengę juos įveikti.

7 klasės vadovė Zita Šestilienė