Išvyka į VSAT Kybartų užkardą

Lietingą spalio 23-osios dieną, lydimi ugdymo karjerai koordinatorės Lymos Pauliukaitienės ir socialinės pedagogės Dianos Tarnauskienės, 7-8 klasių mokiniai vyko į VSAT Kybartų užkardą. Nors dangus nieko gero nežadėjo, bet šiltas ir malonus užkardos viešųjų ryšių specialistės Neringos Grigutienės sutikimas ir pasakojimas sušildė mūsų širdis.

Mokiniai turėjo galimybę pavaikštinėti pasienio kelio poste, susipažinti su dokumentų tikrinimo aparatūra, pabandyti patikrinti dokumentus, stebėti, kaip yra tikrinami krovininiai automobiliai. Po to susipažino su budėtojų darbu, įdėmiai klausė pasakojimo apie stebėjimo kameras, uždavė pasieniečiams daug klausimų.

Didžiulis susidomėjimas jautėsi kalbant apie specialiąsias priemones. Mokiniai matavosi neperšaunamas liemenes, susipažino su ginkluote, žiūronais, tazeriais.

Paskutinė ekskursijos dalis – parodomasis kinologo narkotikų ieškojimas. Oras šiek tiek trukdė šuniui iškart užuosti dėžę su narkotikais, bet vis dėlto pavyko!

Padėkoję darbuotojams, pilni įspūdžių ir geros nuotaikos sugrįžome į mokyklą.

Išvyka į Kybartų užkardą suteikė ne tik nuostabių akimirkų, bet ir galimybę artimai susipažinti su pasieniečio profesija, jos specifiniais ypatumais, sunkumais ir privalumais. Kiekvienas bandė iškelti sau klausimą, ar patraukli būtų man ši profesija, ar mano charakterio ir asmenybės bruožai atitinka šios specialybės reikalavimus. Tokia patirtis tikrai naudinga kiekvienam, mąstančiam apie savo ateitį.

Ugdymo karjerai koordinatorė  Lyma Pauliukaitienė