Debiutinis renginys „Atrask save mokykloje naktį 2018“

Spalio 26-osios vakarą Mokinių tarybos iniciatyva pirmą kartą progimnazijoje vyko renginys „Atrask save mokykloje naktį“. 18.00 val. į neįprastai tylią mokyklą rinkosi 5–8 klasių mokiniai, skubėdami į klases, kuriose turėjo pasiruošti jaukią aplinką poilsiui. 18.20 val. dalyviai buvo sukviesti į sporto salę, kur jų laukė renginio organizatoriai. Pasisveikinę, susipažinę su taisyklėmis, renginio programa, pradėjome vakarą.

Nuo 18.30 val. iki 20.05 val. 5–6 ir 7–8 klasių mokinių grupėms vyko užsiėmimai su psichologe, skaute ir jaunaisiais šauliais. Veiklose „Pažink save“ su psichologe M. Antanaitiene vaikai leidosi į savęs pažinimo labirintus, gilinosi į emocijų pasaulį, mokėsi susitelkti, darniai dirbti komandoje.

Susitikime su skaute Laura mokiniai sužinojo apie savanorišką, nepolitinę, bet patriotišką skautų organizaciją: jos istoriją, organizuojamas sueigas, stovyklas, uniformas, vykdomas veiklas, skautų veiklą mūsų rajone.

Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos jaunieji šauliai, ketinantys rinktis karininko profesiją, ne tik papasakojo apie vykdomas veiklas, stovyklas, žygius, uniformas, bet mokė žygiuoti, įvairių rikiuotės komandų.

Po šių veiklų mokiniai turėjo pertrauką, skirtą pasiruošti viktorinai „Pokštas ar saldainis“ bei persirengti Helovino vakaro herojais.

Viktorina buvo sudaryta iš trijų etapų: I etapas – „Faktai“, II – „Atspėk filmą“, III – „Pajudėk“. Viktoriną išradingai vedė Mokinių tarybos nariai: 7 klasės mokinė Deimantė Čiuplytė ir 8 klasės mokinys Gustas Čemerka. 5–8 klasių komandų dalyviai aktyviai įsitraukė ir įnirtingai varžėsi visose užduotyse. Aktyvumu nenusileido ir komandas palaikę sirgaliai. Po įtemptos kovos nugalėtojais tapo penktokai. Sveikinimai jiems ir jų klasės vadovei Laurai Augustaitienei.

Vakarą vainikavo mokinių laukta Heloviniška diskoteka – „Šoka, trypia raganaitės ir velniai“. Aktyviai ir smagiai pasišokę, truputį pavargę, bet su geromis emocijomis keliavome į savo klases žiūrėti pasirinkto nakties filmo. Vieni žiūrėjo filmus, kiti prigulė pailsėti, dar kiti žaidė stalo žaidimus, bendravo, todėl net  nepastebėjome, kaip greitai išaušo rytas.

Rytą pradėjome entuziastingai – mankšta sporto salėje, kurią mums vedė kūno kultūros mokytoja Rūta Kiškėnienė. Pažadinę savo kūną ir mintis, keliavome į klases aptarti praleistos nakties veiklas, patirtus įspūdžius, emocijas. Mokinių atsiliepimai apie šią naktį buvo puikūs. Organizatoriai taip pat sulaukė pasiūlymų būsimiems tokio pobūdžio renginiams.

Visi kartu sutvarkę mokyklos patalpas, atsisveikinę vieni su kitais, su puikia nuotaika išskubėjome pasitikti rudens atostogų.

 Šio renginio metu aktyviai įsitraukė į veiklas, budėjo, bendravo ir bendradarbiavo savanorių tėvų komandos iš kiekvienos klasės. Tariame Jiems nuoširdų AČIŪ. Taip pat už pagalbą ir supratimą dėkojame progimnazijos direktorei Giletai Naujokienei, pavaduotojai ugdymui Vilmai Anelauskienei, 5–8 klasių vadovams ir mokytojams savanoriams: Vilijai Vyšniauskienei, Tomui Bonkevičiui, Irenai Skamarakienei ir Rūtai Kiškėnienei .

Telieka džiaugtis, kad renginys, kurį inicijavo Mokinių taryba, pavyko, ir tikėtis, kad jis nepaskutinis. Tikime, jog šio renginio dėka mokiniai geriau pažino save, pasimokė būti tolerantiški, draugiški, supratingi, padėti vienas kitam, įgijo bendravimo ir komandinio darbo įgūdžių.

Organizatoriai dėkoja už draugystę ir laiką, praleistą kartu.

Mokinių tarybos kuratorė Ina Bikauskienė