Tolerancijos dienos paminėjimas

2018 m. lapkričio 12–16 dienomis progimnazijoje vyko Tarptautinė tolerancijos dienos akcija „Tolerancijos RAKTAS“.

Šias metais buvo nutarta pasipuošti kabinetų duris tolerancijos simboliais – raktais, ant kurių mokiniai užrašė savo mintis, jausmus apie tolerancijos reikšmę.

Lapkričio 13 dieną mokiniai, vadovaujami neformaliojo ugdymo būrelio vadovės L. Augustaitienės, priėmė svečius iš Vilkaviškio Didvyžių socialinės globos namų, kurie atvežė savo rankdarbius ir papuošė mokyklą. Taip pat draugavome su DSGN grupinio gyvenimo namų padalinio gyventojais, kurie atvyko į mokyklą ir kartu su 5-6 klasių mokiniais, padedant dailės mokytojai D. Maksimavičienei, gamino, dekoravo tolerancijos raktus.

Vyresniųjų klasių mokiniai visą savaitę lankėsi jaunesniųjų mokinių klasėse, diskutavo, kas yra tolerancija, dalino savo pagamintus raktus, atliko bendras kūrybines veiklas.

Bibliotekininkė D. Skinkienė skaitė knygą „Superherojų vadovas“ 2, 3, 4 klasių mokiniams, su jais diskutavo apie patyčių žalą mažai mergaitei.

Pakantumas kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų, ir pripažinimas, kad jis turi teisę būti kitoks nei mes, – tolerancijos siekis, ugdantis toleranciją ne tik savo mokyklos bendruomenėje, bet ir už jos ribų.

Akcijos uždarymas vyko lapkričio 16 d. Jo metu klasių vadovams ir mokiniams buvo įteikti padėkos raštai ir saldainiai.

Akcijos koordinatorė, socialinė pedagogė D. Tarnauskienė