„Jos pėdos Suvalkijoje įmintos”

Lapkričio 16 dieną Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinėje mokykloje vyko tradicinė, jau penktoji viktorina, skirta paminėti 114-ąsias poetės gimimo metines.

Mūsų mokyklai atstovavo 7-8 klasių mokinių komanda: Toma Kizelytė (7 kl.), Deimantė Čiuplytė (7 kl.), Kristupas Račkauskas (7 kl.), Emilija Eidukaitytė (8 kl.) ir komandos kapitonė Kamilė Šlekytė (8 kl.). Mokinius viktorinai ruošė lietuvių kalbos mokytojos.

Viktorinoje penkių rajono mokyklų komandoms buvo paruoštos aštuonios, žinių, kūrybingumo ir greitos reakcijos reikalaujančios, užduotys. Pirmoji – komandos namų darbas, susijęs su Salomėjos Nėries gyvenimu ar kūryba. „Ąžuolas” pristatė vaizdo įrašą, kuriame bendruomenės nariai dalijosi prisiminimais apie buvusią to paties vardo mūsų mokyklą, deklamavo poetės eiles. Medžiagą padėjo sumontuoti multimedijos technologijų studijos vadovas Remigijus Krišinas.

Viktorinos organizatorės mokinių žinias tikrino pasitelkdamos tikrus iš išgalvotus faktus iš poetės gyvenimo, žaidybines užduotis. Kapitonų mūšyje aštuntokę Kamilę taip pat lydėjo sėkmė.

Progimnazijos mokiniai labai minimaliu taškų skirtumu nusileido tik Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos komandai ir garbingai laimėjo II vietą. Trečioji atiteko Pilviškių „Santakos“ gimnazijos komandai. Viktorinos dalyviai buvo padovanoti padėkos raštais ir suvenyrais.

Džiaugiamės savo mokinių žiniomis apie lyrikę Salomėją Nėrį, jų sutelktumu ir kūrybiškumu. Dalyvaudami viktorinoje su savo bendraamžiais mokiniai ugdėsi meninius gebėjimus, tobulino pažinimo, iniciatyvumo, bendravimo ir bendradarbiavimo, komunikavimo  kompetencijas.

Lietuvių kalbos mokytojos

Rasa Bondzinskienė ir Vilma Anelauskienė