Lankėmės UAB „Lauksva“

Ugdymo karjerai veikla tęsiasi. Gruodžio 4 dieną mūsų mokyklos 5 klasės mokiniai lankėsi Šakiuose, UAB „Lauksva“. Tai baldų gamybos įmonė, kuri baldus gamina jau 25 metus ir tai yra šeimos verslas. Baldai puikuojasi ne tik Lietuvos gyventojų namuose, ofisuose, kavinėse, bet keliauja ir į JAV, Vokietiją, Italiją, Prancūziją!

Po gamybos cechus lydėjusi pati įmonės direktorė papasakojo, kaip iš medienos gaminami baldų rėmai, kaip jie suklijuojami, aptraukiami parolonu ir kaip apsiuvami oda ar gobelenu. Taigi baldai čia pagaminami nuo pradžios iki galutinio produkto. Jų ekspoziciją taip pat apžiūrėjome, išbandėme sofų ir krėslų minkštumą, o keletas mergaičių netgi nusipirko po pagalvę.

Mokinius sudomino direktorės pasakojimas, automatiniai medienos, gobeleno ir odos pjaustymo aparatai, o ypač baldų ekspozicija. Kelionės pražioje paklausus, kiek vaikų norėtų tapti baldžiais, pakilo keletas rankų, o grįžtant namo, rankų skaičius išaugo. Visų veidus puošė šypsenos, šypsojosi ir akys lyg klausdamos, o kur vyksime kitą kartą…

 Manau, kad mokiniams tai buvo gera patirtis, kuri padės mąstyti apie savo ateities planus.

Lyma Pauliukaitienė