Pradinių klasių mokinių konferencija

Gruodžio 6 d. progimnazijos pirmokų ir ketvirtokų komanda dalyvavo Respublikinėje bendrojo ugdymo mokyklų 1–4 klasių mokinių konferencijoje ,,Tai įdomu!“. Konferencijos tikslas – ugdyti ir plėtoti pradinių klasių mokinių bendrąsias ir dalykines kompetencijas.

Pirmokai Smiltė Šeštakauskaitė, Matas Miknevičius ir Paulius Saukaitis, vadovaujami mokytojos Jolantos Ribačionkienės, pristatė  pačių atliktą eksperimentą „Raudonasis kopūstas – burtininko daržovė“. Mažiesiems tai buvo pirmoji patirtis viešai kalbėti kitoje mokykloje.  Ketvirtos klasės mokiniai, paskatinti mokytojos Irmos Kriaučeliūnienės, domėjosi gamtosaugos problemomis, sveikatos šaltinių ieškojo sporte ir judėjime. Tomas Čiuplys konferencijoje išdėstė asmeniniu pavyzdžiu paremtas tezes tema „Sportas – sveikata“. Loneda Mockevičiūtė ir Arnas Biriukas kalbėjo šiuo metu ypač aktualia tema „Oro ir aplinkos tarša“, pateikė pavyzdžių, kaip mokiniai prisideda prie aplinkos apsaugos.

Mūsų progimnazijos pradinukai išklausė ir kitų (Marijampolės, Kauno, Vilkaviškio rajonų) mokyklų pradinukų pranešimus. Patys turėjo galimybę dalyvauti eksperimentuose, aptarti  konferencijoje įgytas žinias.

Ši konferencija – neįprastas mokymosi būdas, kuris suteikė dalyviams pažinimo ir mokymosi džiaugsmo, galimybę mokytis vieniems iš kitų, įgyjant įvairios, prasmingos patirties.

 

Pradinio ugdymo mokytoja

Irma Kriaučeliūnienė