Viktorina „Valgyk sveikai – gyvenk linksmai“

Lapkričio 20 d. progimnazijoje vyko 5-8 klasių mokiniams viktorina, skirta Europos sveikos mitybos dienos paminėjimui. Šio renginio tikslas – skatinti ir stiprinti mokinių mitybos įpročius, domėtis sveika mityba ir jos nauda žmogaus gyvenime.

Viktorinoje dalyvavo keturios komandos, kurias sudarė po 6 mokinius. Kiekviena iš jų pasivadino įvairiais pavadinimais: 5 kl. – „Morkytės“, 6 kl.  „Rauginti kopūstai“, 7 kl. „Avokadai“, 8 kl. „Linksmieji bananai“.

Viktorinoje buvo šešios įvairios ir sumanios užduotys. Kol komandos sprendė užduotis, žiūrovai bandė pasitikrinti savo žinias išspręsdami raktažodį ir pelnyti po vieną balą savo komandai bei įminti mįsles. Už teisingus atsakymus žiūrovai užsidirbo obuolių. Daugiausiai emocijų ir džiaugsmo suteikė, kai reikėjo atlikti sportinę užduotį – obuolį, užrištą virvute už kotelio, pernešti nuo vieno stalo ant kito. Greičiausia buvo 6 klasės mokinių komanda.

Susumavus viktorinos užduočių rezultatus, „Morkytės“ (5 kl.) komanda tapo viktorinos lyderiais ir užėmė I vietą, 7 kl. komanda „Avokadai“ užėmė II vietą, 6 kl. komanda „Rauginti kopūstai“ – III vieta ir 8 kl. „ Linksmieji bananai“ – IV vieta. Visos komandos buvo apdovanotos padėkomis, sveikomis dovanėlėmis ir ekologiškomis užrašų knygelėmis bei atšvaitais, kuriuos įsteigė visuomenės sveikatos biuro sveikatos specialistė J. Legavičienė.

Popietės laikas prabėgo greitai ir smagiai. Ačiū visiems už kartu praleistą laiką ir stenkitės maitinti kuo sveikiau.

Technologijų mokytoja Alma Urbonienė