Kalėdinio projekto „Šviesos belaukiant“ akimirkos

Adventas – metas, kai svarbu pabūti kartu, džiaugiantis vienas kito draugija. Protu ir širdimi raginama suklusti, pabusti naujiems gerumo ir meilės darbams.

Mūsų mokykloje pasibaigė tris savaites trukęs kalėdinis projektas ,,Šviesos belaukiant“.

 Jo tikslas – supažindinti mokyklos bendruomenę su lietuvių liaudies Advento papročiais bei tradicijomis, vykdant bendrą ugdomąjį veiklą, siekti gilesnio ir abipusio bendradarbiavimo tarp mokinių, mokytojų ir tėvų.

Per šį laikotarpį PUG, 1–8 klasių mokiniai piešė kompiuteriu piešinius tema ,,Žiemos fantazija“, tėveliai, mamos, močiutės vedė pamokas mokiniams. PUG vaikams pamokėlę pravedė Liepos mama Renata Unguraitienė. Vaikai kirpo eglutes, jas puošė, spalvino ir pasipuošė klasę.

Pirmokai nudžiugo sulaukę Smiltės Šeštakauskaitės močiutės Aldonos Bartininkienės. Jie patyrė daug nuostabių akimirkų gamindami Kalėdinį angelą – ramybės, jaukumo ir meilės simbolį. Mato Miknevičiaus mama Daiva mokė pinti mandalas. 2 klasėje vyko ,,Kalėdinės dirbtuvėlės‘. Pamokas vedė Arto Kasiulio mama Rūta ir močiutė Virginija. Jos pasiūlė nepirkti dovanėlių, o susikurti patiems tikrą žiemos pasaką, kuri kvepės mišku, bus sušildyta mažų rankų prisilietimu. Berniukai iš beržo rąstelių susuko eglės trafaretą. Mergaitės gamino žaisliukus iš džiovintų apelsinų griežinėlių ir laukuose surinktų žolelių, samanų, uogelių, iš šakelių pynė žvaigždeles. Visi dirbo kruopščiai, pasikalbėdami, padėdami vieni kitiems. Pagaminę eglutę ir žaisliukus, gėrė arbatą ir vaišinosi močiutės iškeptais pyragaičiais. 3 klasėje mama Vilija Vyšniauskienė gamino kalėdinę dekoraciją – Kalėdų senelius iš spalvoto popieriaus. Jais buvo papuošta trečiokų klasė. 4 klasėje Kamilijos tėtis Vytautas Buckiūnas su vaikais žaidė įvairius žaidimus, su Manto mama Vilija Vyšniauskiene pasigamino kalėdinį atviruką. Dėkojame visiems tėveliams, prisidėjusiems prie šio projekto, paįvairinusiems veiklas.

Advento metu mokiniai susitiko su vienuolėmis Daiva ir Gertrūda, dekanu Vytautu Gustaičiu. Svečiai pasidalino mintimis apie Advento prasmę, tarpusavio santykius, teigdami, kad blogį galima nugalėti gerumu ir meile, permąstyti savo darbus, atsiprašyti, ką įžeidėme. Visiems linkėjo stiprybės, kantrybės, ramybės laukiant Kalėdų ir linksmų švenčių.

Paskutinę advento savaitę mokiniai ruošė staigmenas vieni kitiems. Pirmoji staigmena buvo ketvirtokų ir muzikos mokytojos A. Jusaitytės kalėdinė giesmė ir žaidimas. Kitų klasių mokiniai vieni kitus apdovanojo saldainiais, gražiais šiltais žodžiais ir palinkėjimais.

 Pradinukams pasakas skaitė bibliotekininkė D. Skinkienė, mokytoja padėjėja L. Augustaitienė, psichologė J. Galinaitienė, mokyklos direktorė G. Naujokienė.

Visas šio projekto akimirkas mokiniai ir jų tėveliai galėjo išvysti antro aukšto fojė televizoriaus ekrane.

Vėliau šventinę nuotaiką mokykloje jau tradiciškai kūrė svarbiausias gruodžio mėnesio renginys – kalėdinis karnavalas. Į svečius pas mažuosius atvyko ,,Raganiukės teatras“ su Kalėdų seneliu ir zuikute. Jie parodė spektaklį ,,Raganiukė pusnyje“, išdalino dovanėles. Atsisveikinę su Seneliu, vaikai skubėjo į klases pasidžiaugti dovanomis. Kalėdinis karnavalas baigėsi, tačiau kartu išgyventos džiugios akimirkos išliks, įkvėps ir stiprins tikėjimą geresniu pasauliu. Su džiugia ir pakilia kalėdine nuotaika mūsų mokyklos mokiniai pradėjo žiemos atostogas.

Visiems linkime smagių, linksmų atostogų!