Kalėdinis Talentų šou

Prabėgo gražios, sniegu pasipuošusios Kalėdos, pasitikome Naujuosius metus. Mokiniai ir mokytojai, kupini šventinės nuotaikos, grįžo į klases.

Kol dar neišblėsę prieššventinio laikotarpio renginių įspūdžiai, prisiminkime  progimnazijoje vykusią Talentų dieną. Šios dienos tikslas – puoselėti etnokultūros tradicijas, ugdyti meninius gebėjimus, kūrybiškumo kompetenciją.

Šiai Ugdymo dienai mokiniai ruošėsi atsakingai, nes prieš tai vyko pasirodymų peržiūros, repeticijos. Mokinių taryba, vadovaujama mokytojų I. Bikauskienės ir V. Anelauskienės, paruošė teatralizuotą kino filmo „Vienas namuose“ vaidinimą, kuriame berniukas Kevinas (vaidino 5 kl. mok. Danielius Didvalis), supykęs ant savo šeimos, rytą jos neranda ir šventėmis lieka vienas namuose. Ekrane žiūrovams išvydus matyto filmo pradžią, veikėjai „tarsi atgijo ir persikėlė į realybę“.

Linksma inscenizacija davė puikų startą Talentams, kurių pasirodymai džiugino ir mokytojus, ir susirinkusius tėvelius. Vieni demonstravo šokio improvizacijas, kurių dauguma buvo savos kūrybos, paįvairintas net gimnastikos elementais, kiti kūrė šiltą emociją lyriškomis kalėdinėmis dainomis, eilėraščiais. Šiuos atlikėjus keitė instrumentinės muzikos talentai: klausėmės pianino, fleitos, smuiko, kanklių garsų; kūrinius akordeonu ir armonika atliko 1 klasės mokinės Augustės tėtis Linas Penkaitis. Savo pomėgį piešti gausia darbų paroda atskleidė 7 klasės mokinė Julija Levulytė, o ketvirtokai šiai dienai taip pat suruošė įdomią rankdarbių parodėlę. Visiems Talentų šou dalyviams dėkojo mokyklos direktorė G. Naujokienė ir Mokinių taryba.

Ši tradicija progimnazijoje kasmet dovanoja šventę, sukuriamą ne tik mokinių meninių gebėjimų, bet ir nuoširdumo, jaudulio, sceninio įvaizdžio, savitos išraiškos, žiūrovų šypsenų bei palaikymo. Tai raktas į kūrybiškumą, į savęs pažinimą ir pasitikėjimą savimi.

Pavaduotoja ugdymui

Vilma Anelauskienė