Pasitinkant parskrendančius paukščius

Pasitinkant parskrendančius paukščius

Nors žiema traukiasi nenoriai, labiausiai laukiantys pavasario jau galėjo pastebėti pirmuosius jo ženklus – rytines paukščių giesmes. Nuo senovės kovo 10 dieną buvo švenčiamas paukščių parskridimas. Sakoma, kad šią dieną iš šiltų kraštų sugrįžta 40 rūšių paukščių.

Kovo 8 dieną su 5–8 klasių mokinių grupe vykome į Dr. Jono Basanavičiaus gimtinę, kur tradiciškai buvo minima ,,40 paukščių diena“. Klausėmės paskaitos ,,Kodėl žieduojami paukščiai?“, kurią skaitė Lietuvos paukščių žiedavimo centro vadovas Ričardas Patapavičius. Klojime buvo suorganizuota fotografijų paroda bei pristatyta knyga ,,Sūdavos fotodienoraštis“. Pabendravę su knygos autoriumi, vėliau kabinome savo atsivežtus inkilus, pagamintus per technologijų pamokas.

Dalyvaudami renginyje mokiniai plėtojo gamtamokslines, pažinimo, komunikavimo bei asmenines kompetencijas, įgijo gebėjimų suprasti save kaip gamtos dalį ir ugdytis vertybines nuostatas.

Dėkojame UAB ,,Simedva“ kolektyvui už padovanotą medieną inkilų gamybai, o technologijų mokytojui R. Danilevičiui už pagalbą juos gaminat.

 Gamta ir žmogus, biologijos mokytoja Aira Lažauninkienė