Geriausia EVER pamokų diena

„Didžiausia Lietuvoje pamoka, iš kurios nesinorės pabėgti! Pamiršk nuobodų diktantą ar nesibaigiančius konspektus – šią dieną atsiminsi ir be jokių špargalkių!“. Radę tokį skelbimą, nutarėme vienai dienai „pabėgti“ iš mokyklos ir dalyvauti netradicinėse pamokose Žalgirio arenoje, kurias vedė įžymūs Lietuvos žmonės. Ankstų trečiadienio rytą gerai nusiteikę 7 klasės mokiniai, lydimi klasės vadovės ir lietuvių kalbos mokytojos, pasiekė kelionės tikslą. Be to, kad kai kuriems tai buvo pirma pažintis su arena, mokiniai dalyvavo net aštuoniose pamokose.

Pirmoji biologijos pamoka buvo ne apie paukščius ar bitutes. „Geriausią EVER pamokų“ dieną pagerbė pats vilkų užkalbėtojas ir karalius Zoltanas Horkai. „Ar kada pagalvojai, kaip išdresiruoti musę? O suvaldyti vilką nerealiausiame Holivudo filme, kimbantį į atlapus pagrindiniam veikėjui? Tai šio vengro, nebijančio lįsti į besipjaunančių vilkų gardą, žmogaus, kuriam lenkiasi tikrieji girių ir miškų karaliai, nuopelnas. Zoltanas ne tik puikiai išmano vilkų ir kitų laukinių gyvūnų psichologiją, bet jau daugybę metų ruošia juos kino aikštelėms“. Kaip? Sužinojome, klausydami žurnalisto ir TV laidų vedėjo Andriaus Tapino.

Lietuvių kalbos pamoką vedė aktorė Adrija Čepaitė bei dėstytoja Loreta  Vaicekauskienė. Lektorės kėlė klausimą, kaip reikia kalbėti, kad tave išgirstų, kodėl kalbėdami ta pačia lietuvių kalba, vienas kito dažnai nesuprantame?

 Apie verslumą, asmeninio verslo kūrimo pagrindus, darbą, nešantį malonumą kitiems, kalbėjo verslininkai Dalius Misiūnas ir Donatas Vasiliauskas. Karjeros patirtimis dalijosi „socialinių tinklų veidai“. Ar vos įkėlęs kelias nuotraukas į Instagram gali tikėtis milijonų? Ar tapimas influenceriu apskritai gali tapti karjeros planu? Kaip naudoti turimą galią ir sekėjų skaičius, jei nori nuveikti daugiau nei tik reklamuoti veido kremą? Apie tai įtaigiai kalbėjo Indrė Stonkuvienė, Laura Aleksandravičė ir Arnas Mazėtis.

„Aš šito nepanaudosiu niekada gyvenime,“ – tai frazė, kurios niekada neištarsi po šios įspūdingos matematikos pamokos. Kaip matematika susijusi su gera mankšta, kodėl greitai važiuodamas automobilis sutrumpėja ir kokį grožį kartais slepia matematiniai veiksmai – pasakojo matematikas Vytautas Miežys.

Kūno kultūros pamokoje savo patirtimi apie ypatingo užsispyrimo reikalaujantį kelią tikslo link dalinosi dykumų karalius, charizmatiškasis keturių varomų ratų valdovas Benediktas Vanagas. Apie tai, kiek reiškia kiekvienas komandos narys ir ar būtent tie, kurie patenka ant žurnalų viršelių, yra svarbiausi, kalbėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Geografija – pasaulio pažinimo džiaugsmas: prabangus penkių žvaigždučių viešbutis ir „viskas įskaičiuota“, o gal kaip tik – kuprinė ant pečių ir net vietinių retai atrandami keliukai? Ar yra teisingas būdas keliauti ir kodėl aplankę visas pasaulio šalis, dar nebūtinai pažinosite pasaulį. Apie keliones ir jose patirtus kulinarinius įspūdžius pasakojo prisiekę keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius.

Pamoka, pavadinta aštuntuoju kambariu, – kūrybiškumo ir muzikos improvizacijos pamoka. Ar lengva nuo nulio sukurti idėją ir kaip net į sausiausią mokslą pažvelgti kūrybiškai? Kaip sukurti dainą, kurios norėtų klausytis tūkstančiai? Kitaip tariant, tai buvo pamoka, po kurios galėjai ne tik išlaisvinti savo kūrybinį potencialą, bet ir tiksliai žinoti, kodėl ir kada 2+2=DO+RE+MI.  Tokiomis patirtimis dalijosi aktorius ir dainininkas Vidas Bareikis.

EVER pamokų diena prabėgo greitai. Grįžę į mokyklą pasidalinome įspūdžiais, emocijomis, aptarėme ne tik pamokų turinį, bet ir išgirstus vertingus didelę patirtį turinčių žmonių patarimus.

Matematikos mokytoja Zita Šestilienė,

Lietuvių kalbos mokytoja Vilma Anelauskienė