Edukacinė išvyka į J. Basanavičiaus tėviškę

Gegužės 10 d. 2 klasės mokiniai aplankė Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Jono Basanavičiaus gimtinę, Lietuvos tautinio Atgimimo Ąžuolyną ir dalyvavo edukacinėje pamokoje „Pro vaikystės langą“.

Pamokėlės metu mokiniai išklausė pasakojimą apie Jono Basanavičiaus vaikystę, santykius su šeimos nariais, daraktorių mokyklą, jam nutikusius nuotykius, linksmas ir įdomias istorijas. Tada apžiūrėjo visą sodybą, susipažino su senoviniais daiktais bei įrankiais, jų senoviniais pavadinimais. Klojimo šalinėje – su žemės dirbimo padargais, pabėgiojo po ąžuolyną. Mokiniams įteikė užduočių sąsiuvinius, kuriuose yra užduotys. Jas atliksime klasėje ir vėl prisiminsime  J. Basanavičių. Ant popieriaus lapo piešime, ką Jonas Basanavičius galėjo matyti pro savo vaikystės namų langą.

Išvykoje mokiniai daug sužinojo apie Nepriklausomybės signatarą, pamatė senovinius įrankius, sužinojo apie jų naudojimą ir patyrė džiugių akimirkų. Mokiniams labai naudingos pamokos netradicinėse erdvėse. Jie mokosi bendrauti ir bendradarbiauti, mandagiai elgtis viešoje vietoje, patirti pažinimo džiaugsmą.

2 klasės mokytoja M. Žemaitienė