Praktiniai užsiėmimai VU Vaikų universitete

Vilniaus universitete  nuo 2009 m. rengiamos paskaitos ir praktiniai užsiėmimai vaikams. Vaikų universiteto  tikslas – sužadinti mažiesiems mokslo bei mus supančio pasaulio pažinimo džiaugsmą. Paskaitas skaito bei praktinius užsiėmimus veda Vilniaus universiteto dėstytojai, mokslininkai, studentai. Tai įdomu ir linksma!

„Ąžuolo“ progimnazijos ketvirtokai  antrą kartą šiais metais trumpam tapo tikrais studentais. Balandžio 5 d. Vilniaus universitetas, vykdydamas projektą „Nacionalinės mokslo populiarinimo sistemos plėtra ir įgyvendinimas“,  organizavo Vaikų universiteto veiklas progimnazijos 3-4 klasių mokiniams. Fizikos fakulteto doktorantas Carlos Viscasillas Vazquez vedė užsiėmimą progimnazijos sporto salėje pusšimčiui vaikų. Praktinio užsiėmimo tikslas buvo mokinius supažindinti su cheminiais elementais įdomiu ir linksmu būdu bei sukurti didžiausią periodinę cheminių elementų lentelę Lietuvoje. Pamokėlė buvo vedama dvejomis kalbomis – lietuvių ir anglų.

Birželio 4 dieną progimnazijos ketvirtokai vyko į Vilnių. VU Gyvybės mokslų centro Biomokslų instituto lektorė Audronė Meldžiukienė suprantamai papasakojo ir praktiškai pradinukus supažindino su augalų žiedų įvairove.  Praktinio užsiėmimo metu, didžiulėje laboratorijoje mokiniai  patys mikroskopu pamatė ir panagrinėjo žiedo dalis. Išsiaiškino, kam augalams reikalingi žiedai, kodėl jie tokia skirtingi ir spalvingi.

Atradę dar jiems nežinomas gamtos paslaptis,  pradinukai susidomėjo  botanikos mokslu, suprato praktinę jo naudą.

Kviečiu visus 8-14 m. mokinius atrasti įvairių mokslo stebuklus,  dalyvaujant Vaikų universiteto veiklose. Užsiėmimai vyksta ciklais: pavasarį ir rudenį-žiemą.

Pradinių klasių mokytoja

Irma Kriaučeliūnienė