Penktokų išvyka, dovanojusi daug gerų emocijų

Mokslo metų pabaiga dažnai vaikams dovanoja smagias klasės išvykas. Netradicinio ugdymo dieną – Ekskursijų dieną 5 klasės mokiniai vyko į Kauną. Lazerių erdvėje daugybę emocijų kėlė grupinis žaidimas, lavinantis komandinį darbą, reakciją, strateginį planavimą ir kt. Čia penktokai linksmai ir energingai galėjo išlieti savo energiją. Nemažiau džiuginanti edukacija buvo Zooparke. Pažintinė – edukacinė programa „Aplink pasaulį per 90 minučių“  dovanojo pažintį su įvairiais gyvūnais ir tolimų kraštų kultūra. Vaikai sužinojo daug naudingos informacijos, kurią galės panaudoti vyresnėse klasėse. Nepamirštamą įspūdį paliko papūgų maitinimas nektaru, apsilankymas šikšnosparnių narve ir jų vaišinimas vynuogėmis. O didieji sausumos vėžliai nuolatos kartu su vaikais keliavo nuo vieno gyvūnų aptvaro prie kito. Tiesioginis prisilietimas prie gyvūno išties turi teigiamą poveikį mūsų emocijoms.

Netradicinis ugdymas suteikia galimybę mokiniams tobulinti asmeninę ir pažinimo kompetencijas. Gerinti tarpusavio partnerystę kultūringo elgesio ir bendravimo viešoje vietoje įgūdžius.

Atostogų metu penktokai linki visiems patirti kuo daugiau pažinimo džiaugsmo, gerų emocijų, smagaus laiko su šeima ir draugais.

5 klasės vadovė Laura Augustaitienė