Ketvirtokai ištarė „Sudie, pradine“!

Kiekviena pradžia turi savo pabaigą. Birželio 7 d. progimnazijos ketvirtokai baigė pradinio ugdymo programą. Kartu su mokytoja vaikai  sukvietė visus, kurie yra mylimi ir brangūs į šventę „Sudie, pradine“.

 Atsisveikinimo su pirmąja mokytoja ir klase diena prasidėjo ypatingomis  pamokomis. Meilės ir dėkingumo pamokoje pradinukai prisiminė žmones, kurių dėka jie suaugo, įgijo žinių, susiformavo vertybes. Svajonių pamokoje skaitė, ką žymūs žmonės sako apie svajones, o ant baliono kiekvienas užrašė slapčiausią savo svajonę. Draugystės pamokoje paskutinį kartą savo grupėse bendradarbiaudami įveikė nelengvas užduotis ir įsitikino, kad draugystė ne banalus žodis, o kurianti stiprybė. Linksmo šurmulio kupina buvo ketvirtoji pamoka– Prisiminimų. Žiūrėdami penkerių metų nuotraukas vaikai dar kartą prisiminė pradinėse klasėse patirtus įspūdžius bei  nuotykius.

Po pamokų šventiškai pasipuošę ketvirtokai  valso ritmu žengė į  salę. Progimnazijos direktorės pavaduotoja Vilma įteikė pradinio išsilavinimo pažymėjimus – pirmą svarbų mokslo pasiekimų dokumentą. Taip pat buvo įteiktos padėkos mokiniams, geriausiais įvertinimais baigusiems pradinio ugdymo pakopą.  Jaunesnieji draugai „Ąžuoliukų“ kolektyvo nariai nuoširdžiai pasveikino būsimus penktokus daina, linkėjo jiems svajonių išsipildymo, sėkmės.

Šventės dalyviams ilgai prisimins  širdį virpinančias eiles apie vaikystę, prisimenant ketverius metus mokykloje, padėkos dainą mokytojai, susikaupusias  ketvirtokų, šypsenas, gėles. Ketvirtokai prisimins tėvelių, direktorės, būsimos auklėtojos Inos  sveikinimus, klasės mokytojos Irmos paskutiniuosius žodžius  auklėtiniams. Jų akyse dar ilgai išliks į dangų kylantys ir nežinioje dingstantys balionai su svajonėmis ir  stipri viltis, kad tos svajonės išsipildys.

Šaunieji ketvirtokai išbėgo pasitikti vasaros, o mes lauksime jų sugrįžtant jau į penktą klasę. Sėkmingo skrydžio JUMS ir šiltos vasaros!

Ketvirtokų mokytoja Irma Kriaučeliūnienė