Progimnazijos dailininkų darbai džiugino ištisus metus

Per visus mokslo metus mokyklos stende keitėsi mokinių dailės darbų parodos. Jos buvo teminės: kalėdinė, pažintis su M. K .Čiurlioniu, Lietuvos spalvos ar pamokų įvairių dalyko temų rinkiniai. Mokiniai iliustravo patarles, kūrė mini knygutes ir dailę integravo su gimtąja kalba ar mokėsi spalvų kalbos tapyboje, linijų ir dėmių dermės grafikoje, kūrė skulptūras iš folijos, modelino, atliekų.

Progimnazijoje svečiavosi ir Sūdavos pagrindinės mokyklos paroda „Mes prieš AIDS“.

Dalyvavome rajono Visuomenės sveikatos biuro organizuotose akcijose – „ Gėlė ligoniui“ bei „Gyvybė – didžiausia vertybė“.

Nemaža dalis mokinių darbų buvo išsiųsti į konkursus. 5 klasės mokinė Gintarė Vincevičiūtė nupiešė darbą „Lietuva mano širdy“ ir dalyvavo 2019 m. B. Petchenik vardo Vaikų žemėlapių konkurse „Mums patinka žemėlapiai!“. Jos darbas puikiai įvertintas ir eksponuojamas parodoje Vilniuje, VU Botanikos sode Kairėnuose.

Kūrybinių darbų parodos „Praeities, dabarties ir ateities transportas“ konkurse dalyvavo Simas Meištas (5 kl.) ir Ramūnas Ramanauskas (6 kl.). Jie apdovanoti padėkomis, o darbai papuoš Gelgaudiškio dvaro parką.

Miniatiūrų konkurse „Dialogai su gamta“ Saulė Matulaitytė (7 kl.) piešė miniatiūrą spalvotais pieštukais „Basanavičynė“.

Dar pavasarį trys darbai dalyvavo Šiaulių rajono Meškuičių gimnazijos ir Šiaulių rajono švietimo pagalbos tarnybos organizuotame respublikiniame 2019 metų 5–12 klasių mokinių kūrybinių darbų parodoje-konkurse „40 paukščių belaukiant“. Paukščius piešė Julija Levulytė, Dovilė Pūsteninkaitė ir Saulė Matulaitytė.

Dailės būrelio nariai išbandė tapybą ant tekstilės pagal dalininko Pito Mondriano stilių, kuris supaprastėjo iki naudojamų tik pagrindinių spalvų ir paprasčiausių geometrinių figūrų. Mondriano darbai įkvėpė dailės būrelio narius sukurti drabužių kolekciją, kuri buvo pademonstruota „Ąžuolo“ šventės metu.

Dailės mokytoja metodininkė Diana Maksimavičienė