Pirmokų mokslo metų užbaigimo šventė „ABĖCĖLĖS“ ritmu

Artėjant vasaros atostogoms, birželio 7 dieną, mūsų progimnazijoje vyko tradicinė pirmokų „Abėcėlės“ šventė. Susirinkę tėveliai, mokytojai, seneliai galėjo pamatyti, kiek per mokslo metus žiniomis, kompetencijomis ūgtelėjo pirmokėliai. Mokinukai ne tik prisiminė išmoktas raides, dainas, šokius, bet ir parodė, kad jau geba drąsiai kalbėti viešai prieš auditoriją, pakalbinti žiūrovą ir laisvai save išreikšti judesiu. Visiems šventės dalyviams buvo įdomu stebėti  filmuką apie vaikų pirmuosius nuotykius ir džiaugsmus. Šventinės programos kulminacija buvo tėvelių, mamyčių ir senelių šokis. Šis reginys suteikė daug džiugesio ir nuostabos pirmokams. Juk ne kiekvieną dieną vaikai gali matyti scenoje šokančius savo šeimos narius.

Smagu, kad šventėje dalyvavo progimnazijos pavaduotoja Vilma Anelauskienė. Ji sveikino visus pirmokus, jų tėvelius su gražia švente ir įteikė padėkos raštus labai gerai besimokantiems ir aktyviems pirmos klasės mokiniams.

Šventės pabaigoje kiekvienam pirmokui buvo įteiktas „ABĖCĖLĖS“ medalis – pirmos klasės įveikimo simbolis. O kad užsimirštų visos karčios pirmųjų mokslo metų nesėkmės, visi galėjo paragauti saldaus „ABĖCĖLĖS“ torto. Juk ne veltui sakoma: „Mokslo šaknys karčios, bet vaisiai – saldūs“.

Mokytoja   Jolanta Ribačionkienė