„Šauniųjų stovyklautojų“ vasara

Progimnazijoje 2019 m. birželio 10–19 dienomis vyko tęstinė vaikų vasaros poilsio  stovykla „Šaunieji stovyklautojai“. Aštuonias dienas trukusioje stovykloje dalyvavo dvidešimt devyni 1–4 klasių mokiniai.

Stovykla prasidėjo šauniu atidarymu: vaikai susiskirstė į keturias komandas, išsirinko kapitonus, sugalvojo komandų pavadinimus ir šūkius.  Dalyviams patiko šauniausios komandos ir jų kapitonų konkursai, kūrybinės, rankdarbių, šokių popietės. Organizavome aktyviuosius žaidimus lauke, vyko draugiškos kvadrato varžybos su Vilkaviškio pradinės mokyklos stovyklautojais. Sveikatos priežiūros specialistė pravedė stovyklautojams paskaitą apie sveikos mitybos įpročius, surengė viktoriną su praktinėmis užduotimis.

Daug įspūdžių mergaitėms paliko kirpėjos Editos Plikynienės apsilankymas. Kirpėja papasakojo apie plaukų priežiūrą, naudojamas priemones, parodė įvairių segių plaukams rišti, galvos papuošalų. Naudingi ir įdomūs buvo kirpėjos patarimai, kaip pinti plaukus, mokė įvairių apie plaukų pynimo būdus.

Kūrybiškai praleidome laisvalaikį Kauno miesto Meno ir socializacijos centre VYTA, kuriame vyko „Tapymo ant vandens“ edukacinis užsiėmimas. Stovyklautojams labai patiko piešti ant vandens ir kurti įspūdingus piešinius.

Apsilankėme Vilkaviškio rajono Paežerių dvare, kur mokiniai išklausė darbuotojos Jūratės Rutkauskienės paskaitą apie senosios žolininkystės tradicijas, ragavo žolių arbatas, galėjo paliesti, pauostyti nuskintas vaistažoles.

Stovyklą užbaigėme smagia švente, kurios metu visiems stovyklautojams buvo įteiktos prisiminimo dovanėlės, vaišinomės ledais.

Projekto koordinatorė socialinė pedagogė D. Tarnauskienė