Europos kalbų diena 2019

Rugsėjo 27 d. „Ąžuolo“ progimnazijoje buvo minima Europos kalbų diena. Šiais metais daugumą veiklų siejome su krepšiniu.

Ryte mokinių taryba pasitiko bendruomenės narius ir įteikė simbolines emblemas su užrašu įvairiomis kalbomis – „Krepšinis“ Moksleiviai papuošė kalbų kabinetų duris žodžio „kalbėti“ sinonimais. Dviejų ilgųjų pertraukų metu 5–8 klasių mokiniai varžėsi „Languageball“ rungtyse ir demonstravo žodyno turtingumą lietuvių, rusų, vokiečių ir anglų kalbomis. 2 klasės mokiniai per anglų kalbos pamoką mokėsi pasisveikinti ir atsisveikinti keliomis kalbomis, atliko kūrybinę užduotį. Vyresni mokiniai noriai įsitraukė į projektines veiklas, pasiskirstę į komandas rinko informaciją apie pasirinktą šalį ir kūrybiškai ją pateikė.

8 klasės mokiniai kalbinio ugdymo pamokos metu kūrė eilėraščius tema – „Meilė krepšiniui“. Vieni dėliojo eiles į akrostiką (eilučių pirmosios raidės skaitant nuo viršaus į apačią – KREPŠINIS), kiti išsakė savo mintis ketureiliais arba rinkosi laisvųjų eilių rašymo būdą. 5, 6 ir 7 klasių mokiniai lietuvių kalbos pamokose, dirbdami grupėmis, taip pat kūrė eilėraščius tema – krepšinis.

Džiaugiamės, kad mokiniai noriai įsitraukė į kūrybines veiklas, dirbo linksmai ir išradingai, patobulino mokėjimo mokytis, pažinimo ir komunikavimo kompetencijas. Šis renginys ugdė pagarbą kalbai, paskatino suvokti ją kaip vertybę.

Anglų kalbos mokytojos Ina Bikauskienė ir Aida Liaudinskienė