Solidarumo bėgimas 2019

2019 m. rugsėjo 26 d. progimnazijoje vyko akcija „Solidarumo bėgimas“, kurią organizavo visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“. Šios akcijos tikslas – ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą ir solidarumą.

Progimnazijoje ši akcija yra organizuojama jau penktus metus. Bėgime dalyvavo priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtiniai, 1-8 klasių mokiniai, keletas tėvų, klasių vadovai ir mokyklos administracija.

Kiekvienas dalyvis turėjo kortelę, kurioje nurodė savo rėmėjus. Džiugu, kad akcijos metu buvo paaukota 372,53 eurai, kurie buvo pervesti į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ sąskaitą. Šios lėšos bus skirtos vaikų dienos centrus lankančių vaikų gerovei užtikrinti bei sveikatai ir mokymuisi reikalingų reikmenų įsigijimui Rusijos okupuotose teritorijose gyvenantiems Ukrainos vaikams su negalia.

Visiems dalyviams buvo įteiktas Solidarumo diplomas bei ledų porcija. Už šią netikėtą staigmeną dėkojame 1b kl. mokinės Mantos Medelytės tėveliams.

Taip pat dėkojame kūno kultūros mokytojams T. Bonkevičiui ir R. Kiškėnienei, paruošusiems bėgimo trasą, mokinių tarybos nariams, vaišinusiems bėgimo dalyvius karšta arbata,  visiems klasių vadovams, mokyklos administracijai, prisidėjusiai prie šios akcijos.

Akcijos koordinatorė socialinė pedagogė D. Tarnauskienė