Diskutavome apie jaunimo savanoriškas veiklas

Stiprinant dialogu, susitarimais, taisyklėmis grįstą progimnazijos kultūrą, šiais mokslo metais mokiniams organizuojami susitikimai su įdomiais rajono/miesto žmonėmis, galinčiais pasidalinti savo sėkmės istorijomis, diskutuoti su mokiniais jiems rūpimais klausimais.

Po Savanorystės dienos, prieš rudens atostogas, susitikti su 5–8 klasių mokinių aktyvu pakvietėme Vilkaviškio rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorę Danguolę Gudeliauskienę ir jaunimo ambasadorę Gretą Gelgotaitę.

Susitikimo metu mūsų mokiniai ir Mokinių tarybos kuratorė Ina Bikauskienė viešnioms papasakojo apie antrus metus mokykloje organizuojamą Savanorystės dieną, šios dienos veiklas, patirtus įspūdžius.

Jaunimo reikalų koordinatorė Danguolė išsamiai pasakojo, kokias pareigas ji vykdo Vilkaviškio rajono savivaldybėje, kokioje jaunimo politikoje dalyvauja. Mokiniai sužinojo, kad jaunas žmogus (nuo 14 iki 29 metų) visada gali kreiptis pagalbos į Jaunimo reikalų tarybą, siūlyti iniciatyvas ar išreikšti pageidavimus. Koordinatorė kalbėjo, ką veikia savanoriai Vilkaviškyje, kodėl verta savanoriauti, ar ši veikla yra įvertinama, kokią naudą ji teikia pačiam savanoriui ir visuomenei.

Greta, VšĮ įmonės Jaunimo ambasadoriai, vadovė supažindino su vykdomais  tarptautiniais projektais, pasidalino savo patirtimi, dirbant savanore, kvietė būti aktyviais rajono mokinių savivaldos nariais.

Manome, jog tokių susitikimų dėka mokiniai labiau pažins Vilkaviškio miesto/rajono žmones, aktyviai dirbančius kitose institucijose, turės galimybę diskutuoti, ugdysis bendravimo kultūrą, asmeninę ir komunikavimo kompetencijas.

Pavaduotoja ugdymui V. Anelauskienė